Συρεγγέλα: Συμβουλεύουμε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους

Μαρία Συρεγγέλα
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, συναντήθηκε σήμερα με την Ξένια Μπουζαρανίδου, την Ελληνίδα που είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράνκλιν Γκονζάλες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κ. Συρεγγέλα εξέφρασε τη στήριξή της στην κ. Μπουζαρανίδου, τονίζοντας ότι «είναι μια γυναίκα που βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να καταγγείλει την οδυνηρή εμπειρία που βίωσε στον εργασιακό της χώρο». Η υφυπουργός μίλησε για τη γενναιότητα της κ. Μπουζαρανίδου και τη μεγάλη υπομονή που έδειξε μέχρι να δικαιωθεί, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, «η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει κανένα πέπλο συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης στο πλαίσιο της "πολιτικής ωριμότητας"».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της»

Από την πλευρά της, η κ. Μπουζαρανίδου μίλησε για «τον εφιάλτη που βίωσε στον εργασιακό της χώρο και σημάδεψε τη ζωή της καθώς και για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε μέχρι να δικαιωθεί δικαστικά». Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίηση γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και θέλω να στείλω σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα ότι δεν πρέπει να σιωπούν, αλλά να μιλούν, να αποκαλύπτουν, να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης, γιατί μόνο έτσι θα αφυπνίσουμε συνειδήσεις και η κοινωνία μας θα προχωρήσει μπροστά». Και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι που δημιουργούνται σύγχρονες συνθήκες και θεσμοί που βοηθούν και ενθαρρύνουν τις γυναίκες προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι τώρα, ήταν πολύ δύσκολο».

Μαρία Συρεγγέλα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Συρεγγέλα, υπογράμμισε: «Εμείς προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες και τις συμβουλεύουμε να σπάσουν τη σιωπή τους. Είμαστε εδώ, για να τις βοηθήσουμε και να τις στηρίξουμε. Οι δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων προσφέρουν δωρεάν βοήθεια, συμβουλές ή προστασία σε κάθε γυναίκα που είναι θύμα οποιασδήποτε μορφής παρενόχλησης ή βίας». Τόνισε, δε, ότι «απέναντι σε όποιον ή όποια χρησιμοποιεί τον εκφοβισμό ως μέσο επιβολής δύναμης θα πρέπει να αντιτάξουμε δυνατούς χαρακτήρες. Χαρακτήρες που θα γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, θα γνωρίζουν πώς πρέπει να αντιδρούν και πού να απευθύνονται για να μιλήσουν, να καταγγείλουν ή να ζητήσουν συμβουλή και υποστήριξη».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα