Γεωργαντάς - SMS: Mακάρι να τελείωναν από αύριο, χρειάζεται υπομονή για έναν μήνα ακόμη

Γιώργος Γεωργαντάς
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ EUROKINISSI)

Από την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β' κατηγορίας, δηλαδή αυξημένου κινδύνου νόσησης, οι οποίοι ανέρχονται σε 600.000 πολίτες. Από αυτούς, περίπου οι 180.000 έχουν προγραμματίσει ήδη το ραντεβού εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς, αύριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55-59, οι οποίοι είναι 848.000 πολίτες, ενώ παράλληλα θα έχουν το δικαίωμα την ίδια μέρα και εκπαιδευτικοί να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

«Με βάση τη ροή των εμβολίων, μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού» είπε. Ερωτηθείς ο υφυπουργός για την άμεση διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca στα εμβολιαστικά κέντρα, δήλωσε πως «στη χώρα μας ευτυχώς όλο αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είχε τραγικές επιπτώσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού, υπήρχε μια σχετική απροθυμία». «Οι εμβολιασμοί που γίνονται με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πάνω από 90%» τόνισε.

Εμβόλιο
© EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αναφορικά με τα σχολεία και τα self tests, τόνισε πως «είναι δουλειά του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι επαληθεύσεις, αλλά αυτό που είναι ευχάριστο για εμάς είναι πως υπάρχει καθολική συμμόρφωση», ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν θετικά δείγματα και εντοπίζονται.

«Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (σ.σ. για SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης» τόνισε ο υπουργός. «Mακάρι να τελείωναν και από αύριο τα SMS, ωστόσο χρειάζεται για έναν μήνα ακόμη λίγη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμός από όλους» κατέληξε.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα