Γεννηματά: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση

Φωφη Γεννηματα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι Περιφέρειες της Θεσσαλονίκης έχουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες από τη δεκαετή κρίση και την κρίση του κορονοϊού» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με παραγωγικούς φορείς της πόλης. 

«Γιατί έχουν δυνάμεις σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας, και ιδιαίτερα της πράσινης οικονομίας, που στηρίζεται στη γνώση και την καινοτομία. Έχουν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

Φώφη Γεννηματά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκείνο που δεν έχουν ανάγκη είναι από υποσχέσεις που εκτοξεύονται και μετά ξεχνιούνται. Από χαμένες ευκαιρίες και πεταμένα λεφτά, που σπέρνουν την απογοήτευση στους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Για το εργασιακό νομοσχέδιο: «Επίθεση στους εργαζομένους»

Συζητώντας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρει η κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η κυβέρνηση ξεκινά με το εργασιακό νομοσχέδιο, που προαναγγέλλει την επίθεση στους εργαζομένους».

 

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη, θα συναντήσει την καθολική αντίδρασή μας»

 

«Αφαιρεί πια τη συλλογική διαπραγμάτευση, οδηγεί απροστάτευτο τον εργαζόμενο σε ωράριο-λάστιχο και στην ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, και μάλιστα με απλήρωτες υπερωρίες» τόνισε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «εξοφλεί τα γραμμάτια που προεκλογικά ανέλαβε για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάνει πράξη το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Φώφη Γεννηματά
eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη, θα συναντήσει την καθολική αντίδρασή μας, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή».

Οικονομία: «Να υπάρξει κούρεμα οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο»

Η κ. Γεννηματά μίλησε για κίνδυνο «ντόμινο» στην οικονομία από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας. «Αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική» είπε και πρότεινε:

  • Να υπάρξει κούρεμα των οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο. «Έχουμε προτείνει 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν».
  • Να υπάρξει πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες αλλά και υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  • Τρίτο και σημαντικό είναι η ρευστότητα. Επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και, βεβαίως, επιδότηση 100% των ασφαλιστικών.

Για το πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ: «Συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως αυτό στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς και είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα.

Φώφη Γεννηματά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Το πρόγραμμα ξεπερνά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει. Γι' αυτό συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα εθνική παραγωγική συμμαχία, που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν, ότι μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι όχι μόνο όραμα, αλλά το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια νέα αλλαγή στην Ελλάδα, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.