Στο αμαξοστάσιο στου Ρέντη η Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Το αμαξοστάσιο στου Ρέντη επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Σημειώνεται πως την ερχόμενη  Τετάρτη θα διεξαχθεί διαδικτυακή συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχει και ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ.

Στον χαιρετισμό της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Γι’ άλλη μια φορά είμαστε εδώ, σε αυτό τον οικείο χώρο, για πολύ σοβαρά θέματα. Θέλω να σας καλέσω να δώσουμε μαζί τον αγώνα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να απαξιώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και απέναντι στην τεράστια επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνησή του σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους». Σημείωσε πως τα λεωφορεία βρίσκονται σε κακή κατάσταση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την ασφάλειά τους.

Φώφη Γεννηματά
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Πρόσθεσε πως η «η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέχισε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και συνέχισε να απαξιώνει τον χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών. Εξάλλου, γνωρίζετε όλοι ότι έχουν ιδεοληπτική εμμονή με τον χώρο αυτό και ξέρετε τους αγώνες που έχει δώσει η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ για να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν προσλήψεις οδηγών, τονίζοντας ότι «μέσα από την πανδημία ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα, γιατί έπρεπε να προστεθούν λεωφορεία, ποιοτικά λεωφορεία, και επιτέλους να γίνουν προσλήψεις οδηγών. Να αντιμετωπιστεί ο τεράστιος συνωστισμός. Μέσα από τις δικές μας πιέσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στις προκηρύξεις για τις προσλήψεις, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και την προμήθεια νέων εντός εισαγωγικών οχημάτων».

Φώφη Γεννηματά
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Επιτιθέμενη στον πρωθυπουργό, σημείωσε πως στήθηκε μια φιέστα και ότι «τα λεωφορεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις προδιαγραφές του διαγωνισμού και δυστυχώς μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν –χωρίς να έχουν διορθωθεί αρκετά από αυτά τα λεωφορεία –ως υγειονομικές βόμβες. Ενώ, μόλις περνάμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, τα λεωφορεία αυτά, χωρίς να έχουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα πλευρικά, εξακολουθούν να είναι στην κυκλοφορία. Λίγα βεβαίως από αυτά, διότι σταματήσαμε τις ενέργειές τους με ενέργειές μας μέσα στη Βουλή».

Μιλώντας για την ασφάλεια των οχημάτων, η κ. Γεννηματά είπε πως «τα λεωφορεία είναι φθαρμένα, με σοβαρές ζημιές. Εμείς εμπιστευόμαστε όλους εσάς και τις γνώσεις σας και ξέρουμε ότι δεν θα επιτρέψετε να κυκλοφορήσουν προβληματικά λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής. Θα είμαστε, όμως, διαρκώς στο πλευρό σας και θα πιέζουμε για να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα των οχημάτων που θα βγουν τελικά στον δρόμο».

Για εργασιακό νομοσχέδιο: «Στην πράξη καταργείται το οκτάωρο»

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η κ . Γεννηματά υποστήριξε ότι «καταργεί στην πράξη την υποχρέωση να υπάρξει συλλογική σύμβαση για τη διαπραγμάτευση του χρόνου εργασίας. Αυτό, φίλες και φίλοι, σημαίνει ότι στην πράξη καταργείται το οκτάωρο και μέσα σε αυτό το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας για την ανεργία δεν θα υπάρχει εργαζόμενος που θα έχει τη δυνατότητα, το σθένος, τα κότσια να αντιπαρατεθεί, να διαπραγματευτεί μόνος του τελικά με τους εργοδότες και να κατοχυρώσει ότι θα δουλεύει 8 ώρες και όχι 10 και θα περιμένει –δεν ξέρω πότε– ότι θα πάρει το ρεπό του κάποτε στο μέλλον. Θα είναι όμηροι όλοι οι εργαζόμενοι στους εργοδότες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα από δω και πέρα».