Γεννηματά για κλιματική αλλαγή: Να δώσουμε το μήνυμα της συναίνεσης

Φωφη Γεννηματα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο, χωρίς ιδεοληψίες και κομματικές σκοπιμότητες, μέχρι την επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ τον προσεχή Νοέμβρη, προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

«Εμείς πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι είναι ώρα για συναίνεση! Πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι πολίτες και εμείς να τους εμπνεύσουμε», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την στρατηγική μετάβασης σε κλιματικά ουδέτερη οικονομία και πρόσθεσε: «Στα λόγια δεν διαφωνεί κανείς! Πρέπει να αποδείξουμε όμως τη θέλησή μας στην πράξη! Εδώ κρινόμαστε όλοι».

Η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε πως δεν πρέπει στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή να επικρατήσουν οι ιδεοληψίες και οι κομματικές σκοπιμότητες αλλά να διαμορφωθεί ένα σχέδιο που θα ενεργοποιεί τους πολίτες προκειμένου στην επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ τον προσεχή Νοέμβρη, η χώρα μας να έχει ένα κλιματικό νόμο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της την περίοδο της πανδημίας, λέγοντας: « κ. πρωθυπουργέ κατανοώ ότι το βλέμμα της κοινωνίας είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την αγωνία και το φόβο για τη ζωή καθώς τα προβλήματα παραμένουν και είναι δω. Χθες ο πρωθυπουργός το παραδέχθηκε αφού η κυβέρνηση καλλιέργησε εφησυχασμό! Η ελευθερία προϋποθέτει σωστά υπευθυνότητα κ. πρωθυπουργέ αλλά αυτό ισχύει πρωτίστως για την κυβέρνηση».