Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

metakinisi
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΊ «Σήμερα» μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα. Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού και ότι, αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες, θα ανακοινωθεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή «για να εξετάσει κάποιες σκέψεις της κυβέρνησης που αφορούν το Πάσχα».

«Κατ' αρχάς θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Αυτό που μπορώ να σας πω και έχει περιγραφεί αυτές τις μέρες είναι ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» είπε συγκεκριμένα η κ. Πελώνη και σημείωσε ότι ο λόγος που συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή είναι επειδή η κυβέρνηση «θέλει να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα μια ορατότητα στους πολίτες» γιατί έχει γίνει μείζονος σημασίας το Πάσχα.

Να μη ρισκάρουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είπε και τόνισε τη σημασία να μη μεταφερθεί το ιικό φορτίο από την Αθήνα σε άλλες περιοχές. «Μια μαζική μετακίνηση, ειδικά από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο, ενδεχομένως να τις επιβάρυνε» συνέχισε και τόνισε ότι είναι διαφορετικές οι δυνατότητες της Αθήνας στο Ε.Σ.Υ. σε σχέση με άλλες πόλεις.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν έλεγχοι στις εξόδους των πόλεων, απάντησε θετικά και εξήγησε ότι τα επιχειρησιακά δεν είναι της στιγμής. «Ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις το απόγευμα» σημείωσε και εξήγησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εισήγηση της επιτροπής.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9.00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11.00, ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, είπε πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.