Χατζηδάκης: «Πάμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των υπερωριών»

Κωστής Χατζηδάκης
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

«Δεν έχουμε φέρει κάτι ούτε σε διαβούλευση ούτε επίσημα στη Βουλή, ακριβώς γιατί είναι σε εξέλιξη όλα τα μέτρα για την πανδημία» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open. «Υπάρχουν οξυμένα προβλήματα στην αγορά εργασίας και η όποια πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα» δήλωσε για τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Υπάρχει το θέμα των υπερωριών, και αυτό πάμε να το αντιμετωπίσουμε με μια βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου που διατρέχει το σύνολο των επιμέρους ρυθμίσεων, που είναι η ψηφιακή κάρτα απασχόλησης. Έχει διαπιστωθεί πως ένα βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αρκετοί εργοδότες δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα σε σχέση με τον χρόνο εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι ένα μέτρο εγγύησης για τον εργαζόμενο, γιατί θα μπορεί online να καταγράφει πότε πήγε και πότε έφυγε από τη δουλειά, και όλα αυτά να είναι συνδεδεμένα με το υπουργείο Εργασίας» τόνισε. 

Κωστής Χατζηδάκης
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να πάει στη λογική των ρεπό, μάλιστα δεν είναι καν ατομική σύμβαση» τόνισε. «Η βάση είναι το 8ωρο. Στην περίπτωση των υπερωριών, που ισχύουν εδώ και δεκαετίες, δεν νομίζω να έχει ισχυριστεί κανείς ότι με τις υπερωρίες έχει καταργηθεί το 8ωρο, και εμείς τις υπερωρίες τις διασφαλίζουμε με την ψηφιακή κάρτα εργασίας» πρόσθεσε.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι, το νομοσχέδιο είναι σύγχρονο» τόνισε. «Προβλέπουμε εκεί που δεν υπάρχει συμφωνία συνδικάτων και εργοδοσίας να μπορεί και αυτό να γίνεται και με αίτηση του εργαζόμενου» κατέληξε.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα