Μιχαηλίδου: Μέχρι μέσα Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Για το  θέμα αυτό μίλησε σήμερα (23/4) στον τηλεοπτικό σταθμό του Open η υφυπουργός Κοινωνικής Εργασίας και Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η διάταξη, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ορίζει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε πως «η πολιτεία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην υπάρχουν παραφωνίες ως προς το κομμάτι της υγειονομικής προστασίας. Είναι απόλυτη προτεραιότητα αυτή». Και πρόσθεσε: «Διασφαλίζουμε τους ίδιους τους ειδικούς», ενώ τόνισε πως «πρέπει να είναι προστατευμένοι από τα fake news ή από οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει».

Τι δήλωσε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αναφορικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως αυτό που βλέπει σύμφωνα και με την επιτροπή των ειδικών είναι το «σταδιακό άνοιγμα, έτσι ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία». «Ξεκινήσαμε από τα λύκεια, λόγω της ανάγκης των παιδιών να δώσουν Πανελλήνιες» είπε, ενώ ανακοίνωσε πως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. «Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, μπορεί και την επόμενη εβδομάδα, αν όλα πάνε καλά» τόνισε.  

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα