Κεραμέως: «Πράσινο φως» για τις πρακτικές φοιτητών από 10 Μαΐου

Νίκη Κεραμέως
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Τα κριτήρια τα οποία οδήγησαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει το άνοιγμα των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων στις 10 Μαΐου εξήγησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚAΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η ίδια όπως τόνισε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων βασίζεται σε τρία στοιχεία. Αρχικά «ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας έχει σταθεροποιηθεί και βαίνει μειούμενος», ξεκαθαρίζοντας έτσι την εικόνα που υπάρχει για το επιδημιολογικό φορτίο. 

Το δεύτερο βασικό κριτήριο είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού, καθώς έτσι ενισχύεται το τείχος ανοσία, ενώ «το τρίτο σημείο που έχει οδηγήσει σ' αυτές τις αποφάσεις είναι τα self tests, τα οποία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και μας βοηθάει να εντοπίζουμε πιο νωρίς τους φορείς που είναι κυρίως ασυμπτωματικοί».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός δήλωσε πως «κατά προτεραιότητα μπήκαν από τον Φεβρουάριο στην πλατφόρμα, οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής». «Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 14.000 εκπαιδευτικοί μέσω της αξιοποίησης των αδιάθετων δόσεων που υπάρχουν κάθε μέρα και από την προηγούμενη και από την προηγούμενη βδομάδα άνοιξε και επισήμως η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούς» τόνισε. 

Μαθητής στο σχολείο
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στη συνέχεια, αναφορικά με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως η εισήγηση της επιτροπής είναι να γίνονται σε όλες τις βαθμίδες, είναι ένα απλό τεστ το οποίο μπορεί να γίνει από τον καθένα στο σπίτι με τη βοήθεια του γονιού. «Τα self tests είναι ένα μάθημα ζωής» πρόσθεσε.

Τι ισχύει για πρακτικές ασκήσεις 

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» και πλέον από 10 Μαΐου επεκτείνονται οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών σε όλα τα προγράμματα σπουδών και προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και από τις 15/5 επεκτείνονται οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις για τους φοιτητές στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. Η ίδια τόνισε μάλιστα πως σήμερα το απόγευμα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. 

Τέλος, αναφορικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις, η υπουργός τόνισε πως θα ξεκινήσουν μετά τις 19 Μαΐου. «Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα