Νίκη Κεραμέως: Έπαιξε βόλεϊ και σκάκι με τους μαθητές σχολείων

Νίκη Κεραμέως βόλεϊ
Πηγή: in.gr

Η Νίκη Κεραμέως βρέθηκε την Παρασκευή σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Αθήνας, καθώς ήταν η τελευταία μέρα των σχολείων πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Συζήτησε με τους μαθητές σχεδόν τα πάντα από τις εξετάσεις, πώς αισθάνονται που επέστρεψαν στο σχολείο ακόμα και για τα selftest. Στο 50ό Λύκειο Αθηνών, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», έπαιξε βόλεϊ με τους μαθητές και έβγαλε φωτογραφία μαζί τους. Στο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης έπαιξε σκάκι με τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την Πέμπτη στις 22/4, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις και πως θα παραταθεί η σχολική χρονιά. Η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει βάσει των βαθμών τετραμήνων.

Συγκεκριμένα, για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου και για τα γυμνάσια - λύκεια έως Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

«Η σχολική χρονιά είναι σε εξέλιξη. Κατανοούμε τις αγωνίες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο» τόνισε η υπουργός. 

«Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που ήδη λειτουργούν θα είναι στη διά ζώσης εκπαίδευση από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επιτροπή έκανε δεκτή την πρότασή μας».

«Απαραίτητη προϋπόθεση τα self tests»

Για τα σχολεία, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self tests, δύο φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι η υποχρέωση «πιάνει» και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.