Κεραμέως για δημοτικά και γυμνάσια: Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν μετά το Πάσχα

Νίκη Κεραμέως
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για τα self tests, τα voucher και για τις πανελλήνιες εξετάσεις μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Open, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η ίδια στην εισαγωγική της τοποθέτηση δήλωσε πως έχουν εγκριθεί voucher για 335.000 μαθητές και φοιτητές και το πρόγραμμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς για την ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Τον τελευταίο χρόνο έγινε ένα τεράστιο άλμα στις ψηφιακές δεξιότητες, άλμα στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης. Επιστρέφουμε στις τάξεις και το μεγάλο στοίχημα είναι πως όλο αυτό θα το αξιοποιήσουμε» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει να δίνονται τα voucher προς εξαργύρωση στα καταστήματα.

Μάλιστα η κ. Κεραμέως σχολίασε την μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία με την επιστροφή των μαθητών με self tests. «Τα self tests είναι ένα εργαλείο να ανιχνεύουμε πιο νωρίς αυτούς που ενδεχομένως είναι ασυμπτωματικοί» υπογράμμισε. «Ήθελα να ευχαριστήσω όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που έχει συνεργαστεί με αυτό το νέο εργαλείο» πρόσθεσε.

Μαθητές σε σχολείο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Βρέθηκαν με τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί» τόνισε. Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως λιγότερο από το 1% των τμημάτων έχει κλείσει μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊόύ.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες βαθμίδες

Αναφορικά με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες και για τις ημερομηνίες για τις οποίες δρομολογείται το άνοιγμα αυτών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα συζητηθεί. «Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν αμέσως μετά το Πάσχα. Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής» τόνισε. «Η 10η Μαΐου είναι ένας στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια».

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι σημαντικές και στην εκπαίδευση. Σχετικά με τις προαγωγικές οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε. Μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, σχετικά με τις πρακτικές ασκήσεις, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών γύρω από αυτό το ζήτημα. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα