Σταμπουλίδης: «Ανοίγουμε την αγορά με προσεκτικά και συγκεκριμένα βήματα»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενόψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων στη χώρα δήλωσε: «Προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα βήματα». Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης θέλησε να αποκαλύψει πως στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.

οργανωμένη παραλία
EUROKINISS

Άνοιγμα εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις και δίχως μουσική

Στη συνέχεια, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόνισε πως διαμορφώνεται ένα πλαίσιο προστατευτικών μέτρων, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως σ' αυτή τη φάση ανοίγουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, χωρίς μουσική και με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.

Εξήγησε μάλιστα πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν υπάρχει μουσική σε ένα χώρο τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους, με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα και να υπάρχει κίνδυνος να επιμολυνθούν και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση στους πολίτες, όταν κάθονται σε χώρο εστίασης να φορούν τη μάσκα προστασίας όταν δεν πίνουν ή δεν τρώνε.

Ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρίνισε στην συνέχεια πως τα καταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα αλλά και τα καταστήματα που βρίσκονται σε ημιυπαίθριους χώρους, θα λειτουργούν μόνο με delivery και take away μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού 15 Μαΐου.

Εστίαση
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Όσον αφορά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, τόνισε πως λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

Τι θα γίνει με τα SMS μετακίνησης;

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα SMS, ο γενικός γραμματέας είπε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου, ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, αναμένεται να δοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου. Μολαταύτα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε πως τα μηνύματα βοηθούν την κοινωνία, προκειμένου να κρατηθεί σε έναν αυτοπεριορισμό.

Για τους εμβολιασμούς

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε επίσης, πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες για την ασφάλεια των πολιτών. Ενώ όπως σημείωσε, σημαντικό όπλο για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας είναι οι εμβολιασμοί, τονίζοντας κλείνοντας πως «όσο προχωράνε τόσο θα μπορούμε να μπούμε σε τροχιά κανονικότητας».

Δείτε παρακάτω:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα