Γεωργιάδης: «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

Άδωνις Γεωργιάδης
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξή στο Open, ανέφερε πως «εντός της εβδομάδας, στόχος είναι να χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα».

«Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις»

Και συνέχισε λέγοντας: «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα άνοιξαν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, για τα κέτερινγκ, ενώ στόχος είναι να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων». Αμέσως μετά, ο υπουργός συμπλήρωσε: «Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις».

Για τους γάμος σε κτήματα και τον αριθμό των προσκεκλημένων

Αναφορικά με τους γάμους σε κτήματα, τόνισε πως θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις των σχετικών πρωτοκόλλων τις επόμενες ημέρες προκειμένου να «μπορεί ο κόσμος να προγραμματίζει τη ζωή του». Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στην κοινωνική εκδήλωση ανέφερε ότι, προφανώς, στην αρχή θα είναι για λιγότερα άτομα αλλά προοδευτικά ο αριθμός θα μπορεί να αυξηθεί.

ζευγάρι σε δεξίωση γάμου
© Irina Iriser/Unsplash

Για την επανεκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων και άλλων δραστηριοτήτων

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να τεθεί χρονοδιάγραμμα και για την εκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες.

«Θέλουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά με προσοχή»

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τα πανηγύρια, δήλωσε πως θα επιτραπούν με κάποιος όρους. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Θέλουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά με προσοχή» επεσήμανε. Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια, αλλά πρώτα για τους εμβολιασμένους και στις αρχές του Ιουνίου, για όλους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια. Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχει αίτημα από πλευράς υπουργείου και για το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορονοϊό και εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.

Άνοιγμα εστίασης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για την μουσική στην εστίαση

Αναφορικά με τη μουσική στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ακολουθούμε τις εντολές των ειδικών και συμπλήρωσε: «ότι από τις 15 Μαΐου, οπότε και ανοίγει η τουριστική σεζόν, θα ήταν καλό να δοθεί και αυτή η δυνατότητα».

«Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι' αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση»

Τέλος, την ίδια ημερομηνία ανέφερε και για την κατάργηση των ραντεβού όσον αφορά τις αγορές των πολιτών σε εμπορικά καταστήματα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε: «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι' αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ». 

Δείτε το βίντεο:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα