Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τη «Γαλάζια Ελευθερία»

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τηλεδιάσκεψη για τον καθολικό εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των τεσσάρων περιφερειαρχών και δημάρχων 19 νησιών.

«Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχτούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό. Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων σας.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η "Γαλάζια Ελευθερία" θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία» διευκρίνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει μια σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μια υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει, όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση "Ελευθερία", και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας».

«Πολύ μεγάλη προσοχή από όλους, καθώς ανοίγουμε σταδιακά»

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα. Και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη.