Μητσοτάκης - Εμβολιασμός: Θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 12 και πάνω

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους, η νέα κτιριακή δομή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Βασικά θέματα συζήτησης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον συνεταιρισμό, ο οποίος πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αυστρία και Γερμανία, ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει στη Μεσσηνία, η υψηλή ποιότητα του λαδιού που παράγει, η διαχείριση του νερού, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, «αυτό το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε μία πολιτική η οποία στηρίζεται πρώτον στην ανάγκη να πετύχουμε περισσότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών, γιατί χρειαζόμαστε μέγεθος, οικονομίες κλίμακος για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερους ‘παίκτες' από το εξωτερικό» και πρόσθεσε:

Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεύτερον, αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ποτέ παράγοντας το φθηνότερο προϊόν, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί παράγοντας το καλύτερο προϊόν. Τρίτη προτεραιότητα είναι η καθετοποιημένη διαχείριση από το δέντρο μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων αλλά με τρόπο ο οποίος θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον».

Δεν πρόκειται ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Συγκεκριμένα είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω . Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα