Στο υπουργείο Μετανάστευσης ο πρωθυπουργός - Στις 11.00 η συνάντηση με Ρέγκλινγκ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αυτή την ώρα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία.

Στις 11.00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Τέλος η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είναι προγραμματισμένη για τις 16.30 στο ΥΠΟΙΚ.

Αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα έρθει στη χώρα μας ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της κυβέρνησής του.

Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο αντιπροσωπειών περιλαμβάνεται και η υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Β. Μακεδονίας, όπως και η εξειδίκευση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς πρέπει να ψηφιστούν τρία εφαρμοστικά μνημόνια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, ο αγωγός θα ξεκινά από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ της Βόρειας Μακεδονίας. Το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους 54 χλμ., θα αναπτυχθεί από τον ΔΕΣΦΑ, ο οποίος θα αναλάβει και τη λειτουργία του. Για το ελληνικό τμήμα θα απαιτηθούν κεφάλαια ύψους 51,4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το τμήμα του αγωγού στη Β. Μακεδονία, μήκους 110 χλμ., θα αναπτυχθεί από τη NER, κρατική ενεργειακή εταιρεία της γειτονικής χώρας, η οποία θα αναλάβει και τη λειτουργία του.

Μητσοτάκης: Από 62 γίνονται 112 τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Tα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για την αύξηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

«Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση. Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την επικράτεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης