Γεωργιάδης - Γυμναστήρια: Δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για την επιδότηση

Άδωνις Γεωργιάδης
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να επιδοτηθούν τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι.

Αρχικά, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν για όλους στις 31 Μαΐου, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξή τους οικονομικά καθώς παρέμειναν για αρκετό καιρό κλειστά.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η πλατφόρμα των επιδοτήσεων για όλα τα γυμναστήρια και όλους τους παιδότοπους θα ανοίξει 28 με 30 Μαΐου. Υπογράμμισε μάλιστα πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%.

Γυμναστήριο
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άρση του μέτρου για γάμους και δεξιώσεις

Αναφερόμενος στο όριο των 100 ατόμων για γάμους και δεξιώσεις ο υπουργός ανέφερε πως κατά τη γνώμη του δεν είναι απαραίτητο διότι με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα εστίασης μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και περισσότερους από 100 πελάτες. Επομένως, κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε αυτές τις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους. «Θα αιτηθούμε στην επιτροπή να αρθεί αυτό το μέτρο», σημείωσε ο υπουργός.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα