Γεραπετρίτης: «Δεν υφίσταται λόγος ανασυγκρότησης της κυβέρνησης»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, παραχώρησε συνέντευξη στο capital.gr, όπου και ξεκαθάρισε πως δεν αναμένονται ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμός. Ο υπουργός, μάλιστα, μίλησε για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού. 

«Το κυβερνητικό σχήμα είναι νωπό και βρισκόμαστε μπροστά σε πολυμέτωπα προβλήματα που οφείλουμε να διαχειριστούμε. Κατά τούτο, εκτιμώ ότι δεν υφίσταται λόγος ανασυγκρότησης της κυβέρνησης» επισήμανε όταν ρωτήθηκε κατά πόσο η έννοια της επανεκκίνησης στην οικονομία και την κοινωνία προϋποθέτει αλλαγές και στο κυβερνητικό σχήμα.

«Ακολουθήσαμε τις εισηγήσεις των ειδικών και αναπτύξαμε ένα σχέδιο, ώστε να είναι δυνατόν να μετρηθούν τα αποτελέσματα από κάθε άνοιγμα δραστηριότητας πριν προχωρήσουμε στα επόμενα.

Σε αυτό είχαμε σύμμαχό μας το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπου έχουμε ήδη φτάσει τις 4,3 εκατομμύρια δόσεις, καθώς και την ευρεία χρήση των αυτοδιαγνωστικών οικιακών τεστ, που πρώτη η Ελλάδα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αξιοποίησε σε τέτοια έκταση. Δεδομένης της βελτίωσης του καιρού, με βάση τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων δεν αναμένουμε νέες καθολικές απαγορεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και το ενδεχόμενο να γυρίσουμε σε νέο lockdown.

Ερωτηθείς ο υπουργός για το αν αναμένονται νέα πακέτα στήριξης για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, δήλωσε: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει στο ακέραιο το πρόγραμμά της. Μολονότι έχουμε ήδη μπει στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας, προχωρήσαμε σε δραστικές φορολογικές μειώσεις, πολιτική που βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματός μας, και προχωρήσαμε σε σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και το εισόδημα, ιδίως της μεσαίας τάξης».

«Αν και προφανώς οι πόροι είναι πεπερασμένοι, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να παρέχει αρωγή στα κοινωνικά στρώματα τα οποία κατεξοχήν έχουν πληγεί από τη μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα