Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια 156 «ΝΑΙ»

Βουλή
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Με 156 «ΝΑΙ» μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, στα οποία είχαν επικεντρωθεί οι ενστάσεις και τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία,  έναντι 20 κατά σε σύνολο 176 ψηφισάντων.

Η ΝΔ – αν και δεν είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία -  κατέγραψε τις δύο αναμενόμενες διαφοροποιήσεις της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη, οι οποίες λειτούργησαν κατά συνείδηση, καταψηφίζοντας ξεκάθαρα αμφότερα τα άρθρα.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι την προκάλεσε, οδηγώντας με αυτή την πρωτοφανή για τα κονοβουλευτικά δεδομένα και στην αποχή του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ, που κατήγγειλαν την αξιωματική αντιπολίτευση για ευτελισμό του Κοινοβουλίου.


Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί νωρίτερα επί της αρχής κατά πλειοψηφία με τις θετικές ψήφους της ΝΔ. «ΟΧΙ» είπαν οι εισηγητές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» επί της αρχής δήλωσε το ΚΚΕ.

Διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο θωρακίζει την προάσπιση του συμφέροντος του παιδιού, επιχειρώντας να δημιουργήσει μία νέα κουλτούρα, ώστε να μην καταφεύγουν οι διαζευγμένοι γονείς σε προσφυγές και προστριβές στα δικαστήρια, παρείχε στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Υπουργός Δικαιοσύνης.