Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η συμφωνία για το Πιστοποιητικό Covid

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / ΕUROKINISSI

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία για το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid» (EU Digital Covid Certificate) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε  το γεγονός ότι βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ για το πιστοποιητικό.

«Η σημερινή προσωρινή συμφωνία για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η Ελλάδα υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής από την αρχή, καθώς θα διευκολύνει τις ελεύθερες μετακινήσεις εντός της ΕΕ και θα συμβάλει στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο tweet του.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχοινάς: «Τα πιστοποιητικά δεν θα οδηγήσουν σε διακρίσεις»

«Με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό ακολουθούμε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο για ασφαλές και συνεχές άνοιγμα της ευρωπαϊκής οικονομίας και κοινωνίας. Το κλειδί για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι η πιστοποίηση -όχι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

 

Τα πιστοποιητικά δεν θα οδηγήσουν σε διακρίσεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την παρουσίαση του πιστοποιητικού.

Βαρβιτσιώτης: «Άνοιξε ο δρόμος για ασφαλή ταξίδια μέσα στο καλοκαίρι»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στη συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. «Έχουμε συμφωνία! Η συμφωνία για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό ανοίγει το δρόμο για ασφαλή ταξίδια εντός της ΕΕ μέσα στο καλοκαίρι» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισημαίνει πως «γίνεται πράξη η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού».