Πηγές ΝΔ: «Λάθος» τώρα μια συζήτηση για τις Πανελλαδικές

ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Λάθος» χαρακτηρίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας μια ενδεχόμενη συζήτηση του κρίσιμου ζητήματος των πανελλαδικών εξετάσεων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται για τη «μάχη».

Με αφορμή την επανακατάθεση –τρίτη φορά– ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων και τον αριθμό εισακτέων, πηγές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «λάθος μια ενδεχόμενη συζήτηση του κρίσιμου ζητήματος των πανελλαδικών εξετάσεων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται για τη "μάχη"».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της "Ώρας του Πρωθυπουργού" σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25), ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας. Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ, όπως ζητάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο».