Πέτσας: «Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι η έλλειψη πολιτικής κατεύθυνσης»

Στέλιος Πέτσας στη Βουλή
(ΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ EUROKINISSI)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 παραχώρησε συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αρμόδιος για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και για το αν υπάρχει εθνικό σχέδιο, δήλωσε πως «φυσικά και έχουμε». «Το κάναμε, μάλιστα, πράξη στα δύσκολα. Από την αρχή, είχαμε την επιτροπή υπό τον νομπελίστα οικονομολόγο, τον κ. Πισσαρίδη, η οποία ζύμωσε πάρα πολλές τάσεις –και των επιστημόνων και της κοινωνίας– για να καταλήξει σε ένα πόρισμα, το οποίο ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη για τη διαμόρφωση του σχεδίου της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης, που έχει, ήδη, υποβληθεί στην Κομισιόν και αναμένεται η οριστική του έγκριση.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πακέτο, το οποίο θα αλλάξει την όψη της χώρας. Επομένως, αυτή η ζύμωση για ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα έχει γίνει, έχει αποτυπωθεί, και μάλιστα είμαστε σε ένα πολύ πιο προωθημένο στάδιο απ' ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στέλιος Πέτσας στο Αλεποχώρι
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τι δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα

Για την την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί «κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων», ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Πάντα, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας, προσωπικά, προσπαθεί να κατασκευάζει εχθρούς, γιατί κάτι του φταίει που δεν τον ακούει η κοινωνία. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν τον ακούει η κοινωνία, επειδή δεν έχει τίποτα χρήσιμο να της πει. Όταν μιλάει για "χούντα" σε αυτή την περίοδο που ζούμε, είναι δυνατόν να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά; Όταν για τα θέματα των εμβολίων έχει κάνει τόσες "κωλοτούμπες", είναι δυνατόν να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά; Επομένως, το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι η έλλειψη πολιτικής κατεύθυνσης, και για τον λόγο αυτόν οξύνει, συνεχώς, τα πνεύματα σε θέματα για τα οποία θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού –οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους– να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους.

Ποιο πρόβλημα θα υπήρχε εάν μπορούσαμε στο θέμα αυτό να επιδείξουμε έναν βαθμό πολιτικής ωριμότητας και να προχωρήσουμε παρακάτω; Τη στιγμή, μάλιστα, που η ίδια η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Τζάκρη, είχε πει ότι οι όποιοι περιορισμοί θεσπίστηκαν στο πλαίσιο του συμβιβασμού τον Δεκέμβριο του 2019 είναι προσβλητικοί και, επομένως, θα μπορούσαν να αρθούν. Άρα, γιατί να μην το κάνει αυτό το βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Η δική μου εκτίμηση είναι –χωρίς να επιθυμώ να δώσω συμβουλή σε κανέναν– ότι μια τέτοια πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έβρισκε ευήκοα ώτα στην κοινωνία.

Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όταν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, βρίσκει παντού εχθρούς και παντού κοιτάζει μια μικρή, μίζερη Ελλάδα και όχι τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η χώρα, αναπτύσσοντας το κομμάτι της καλύτερης σχέσης με τη διασπορά μας και με τους Έλληνες οι οποίοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, τότε περιχαρακώνεται σε μικρότερα ποσοστά και ψάχνει παντού να οξύνει τα πνεύματα, χωρίς καμία πρόταση».

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τέλος, για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Πέραν των στοχευμένων παρεμβάσεων που κάνει το υπουργείο Οικονομικών, κάποια πιο ειδικά θέματα είναι όντως το θέμα των ενοικίων ή της ρευστότητας. Για τα, δε, ενοίκια, κάποιες καθυστερήσεις που υπάρχουν σχετίζονται με ζητήματα ελέγχου, καθώς για πιο μεγάλα ποσά γίνονται έλεγχοι από την ΑΑΔΕ για το ύψος των ενοικίων. Για, δε, τα ζητήματα ρευστότητας που αφορούν κυρίως τον κλάδο της εστίασης, έχουμε προχωρήσει πολύ γρήγορα –ειδικά τις τελευταίες ημέρες– και νομίζω ότι αυτό αρχίζει και φαίνεται. Το βασικό μας στοίχημα θα είναι, μετά την ενεργοποίηση του "πράσινου πιστοποιητικού" 
–οπότε και περιμένουμε μαζικότερες αφίξεις τουριστών–, να μπορέσει και ο ξενοδοχειακός κλάδος να σταθεί ξανά στα πόδια του και να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε, ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα φυσικά από πέρυσι».  

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα