Σκέρτσος: Τέλη Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση

Άκης Σκέρτσος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Οι αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη του τουρισμού φέτος θα ληφθούν από τα μέσα Ιουνίου και μετά» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά FM.

Ανέφερε πως η περίοδος από τα μέσα Μαΐου έως τέλος Ιουνίου είναι δοκιμαστική, ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί περιορισμοί «κι έτσι από την αρχή οι προσδοκίες μας γι' αυτή την περίοδο όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα δεν ήταν ποτέ υψηλές». 

Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που θα δίνει τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζοντας τέσσερις βασικούς δείκτες (αριθμό κυλιόμενων κρουσμάτων, ποσοστό εμβολιασμένων, αυξανόμενο ή μειούμενο αριθμό κρουσμάτων και ποσοστό θετικότητας) ανά περιοχή. Η εφαρμογή, όπως εξήγησε ο κ. Σκέρτσος, θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση και με διαφανή τρόπο θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μάλιστα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στα καλά δεδομένα για τη χώρα μας, που βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην Ε.Ε. όσον αφορά τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. Πρόσθεσε επίσης πως με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει, προβλεπόταν ότι στο τέλος Ιουνίου το 50% των πολιτών θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί» τόνισε, επισημαίνοντας ακόμη πως με βάση τα επίσημα στοιχεία το 75% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν ή θα έχουν σύντομα εμβολιαστεί.

Εξήγησε ακόμη πως επιχειρησιακά γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές και όπου χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα ή άλλες παραμέτρους του συστήματος εμβολιασμών, θα γίνεται.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων

Κληθείς να απαντήσει για τυχόν προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων ή άλλες δυνατότητες, εξήγησε πως στο τέλος Ιουνίου θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση για πολλές επιμέρους λεπτομέρειες, με δεδομένο ότι, όσο περνά ο καιρός, θα γίνει καθολική η δυνατότητα συμμετοχής στον εμβολιασμό και θα εξεταστούν νέες προοπτικές.

Σε ερώτηση σχετικά με την εγκληματικότητα και το κατά πόσο τηρείται η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της τάξης και της ασφάλειας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως «πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της παραβατικότητας που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη. Στο δεύτερο πεδίο, η κυβέρνηση τα πάει καλά. Πρέπει ταυτόχρονα να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά το κατά πόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως «όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να τοποθετηθούν κάπου αλλού» καθώς και πως κανείς δεν έχει «λευκή επιταγή», «όλοι πρέπει να αξιολογούμαστε διαρκώς για την αποτελεσματικότητά μας». Πρόσθεσε ακόμη πως η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό είναι να δώσει η κυβέρνηση το μέγιστο και να κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

Επίσης, έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατίας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και απαγορεύει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για αμετάκλητα καταδικασμένους για σοβαρά κακουργήματα, αποκλείοντας από την εκλογική διαδικασία μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, ο Άκης Σκέρτσος αναφορικά με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης επισήμανε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κατέθεσε την εθνική της πρόταση και ότι το σχέδιό μας θα είναι από τα πρώτα που θα εγκριθούν. Κατά συνέπεια, «από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η υλοποίηση και η εκταμίευση πόρων». Ανέφερε πως το σημαντικό είναι ότι περιλαμβάνονται 175 μεγάλες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις και 200.000 θέσεις εργασίας καθώς και ότι μιλάμε για μελετημένες δράσεις που θα δώσουν λύσεις με βάση τις καλύτερες πρακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα