Ζαχαράκη - Άνοιγμα τουρισμού: Τις πρώτες 10 μέρες ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες

sofia-zaxaraki
EUROKINISSI

Για την ανησυχία που επικρατεί στους ανθρώπους του τουρισμού για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Η ίδια δήλωσε πως έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από Γαλλία και Γερμανία, ενώ η Ρουμανία και η Σερβία έχουν ως πρώτη χώρα προτίμησης για διακοπές την Ελλάδα.

«Υπάρχει αναμονή από τη Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στη Βρετανία, η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους. Γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφτεί πολύ για να έρθει» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά με τη Ρωσία υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς τη χώρα μας.

Τουρισμός στην Ελλάδα
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Η πορεία των εμβολιασμών 

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να πρασινίσουν επιδημιολογικά όλα τα νησιά μας» τόνισε η υφυπουργός, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Ειδικά τα νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ειδικά γι' αυτούς που παρατηρούν, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι το τείχος ανοσίας είναι τόσο υψηλό, που ο άλλος δεν θα το σκεφτεί δύο φορές για να έρθει» τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, φέτος αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος από περισσότερες πύλες εισόδου. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό συνδράμει και στην καταπολέμηση τυχόν ψευδών πιστοποιητικών. Θα υπάρχει και δειγματοληπτικός έλεγχος στα σύνορα. Πρέπει να προστατεύσουμε και τον τοπικό πληθυσμό και αυτούς που έρχονται» σχολίασε, ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες δέκα μέρες του ανοίγματος του τουρισμού ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα