Πέτσας: Προτεραιότητα ο πολίτης και η βελτίωση της ζωής του

Για την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγορές στην Ελλάδα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τόνισε πως επιταχύνεται και ότι σε αυτό εντάσσονται νέα έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών. «Προτεραιότητα είναι ο πολίτης και η βελτίωση της ζωής του».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι έχουν ενταθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα 81 πράξεις έργων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν άξονες προτεραιότητας όπως  «Περιβάλλον»,  «Ποιότητα ζωής και  εύρυθμη λειτουργία των πόλεων».

Εστιάζοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Πέτσας τόνισε ότι χάρη στην εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η Ελλάδα έχει αντλήσει από τις αγορές, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, συνολικά 27,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και  με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

«Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί γιατί επενδυτές και αγορές πιστεύουν ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επεσήμανε.