Κεραμέως - Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ λόγω της απεργίας

Κεραμέως

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Για τη Δευτέρα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή. Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

ΔΟΕ: «Δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αξιολόγηση»

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα».

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.