Στη Λισαβόνα μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει σήμερα (10/1) στη Λισαβόνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισαβόνα θέματα, όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την πανδημία, η ψηφιακή μετάβαση και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη.

Στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί περιλαμβάνονται επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Μεταναστευτικό, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, όπου θα αξιολογηθεί η συμμόρφωση της ‘Αγκυρας με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισαβόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έδρα της Ναυτικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας, η οποία συμμετέχει από το 2014 στην Επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex που διεξάγεται στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA), η οποία εδρεύει στη Λισαβόνα και μεριμνά για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λισαβόνα είχε προγραμματιστεί κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων, ωστόσο αναβλήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM