Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία ‒ Γιατί δεν πάει στην Πορτογαλία

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Η περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε αναβληθεί λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο της Μίκρας, θα γίνει σήμερα.

Του Μάκη Θεοδώση

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά, όπου θα βρεθεί στο νοσοκομείο και το κέντρο υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα νοσοκομεία της Έδεσσας και της Βέροιας. Έχει σκοπό να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναβολή μέχρι νεωτέρας

Ο πρωθυπουργός είχε κανονίσει να μεταβεί στη Λισαβόνα και να συναντηθεί με τον Αντόνιο Κόστα. Ωστόσο, το ραντεβού με τον Πορτογάλο ομόλογό του ακυρώθηκε ‒ή, μάλλον, αναβλήθηκε γι’ αργότερα‒, καθώς ο Κόστα βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, αφού είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Εμανουέλ Μακρόν, ενόσω ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Το ταξίδι είχε κανονιστεί για την προσεχή Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να το αφήσει γι’ αργότερα ‒ κι αυτό ανεξαρτήτως του ότι εκείνη την ημέρα λήγει η καραντίνα του Πορτογάλου πρωθυπουργού.

Προφανώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός λειτουργεί προληπτικά ‒ άλλωστε, η πορτογαλική προεδρία της Ε.Ε. θα διαρκέσει έξι μήνες και άρα θα έχει πολλές ευκαιρίες να συζητήσει τα ευρωτουρκικά και τα ελληνοτουρκικά μαζί του, όταν απομακρυνθεί εντελώς ο κίνδυνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM