Πλακιωτάκης: «Κανείς δεν είναι άτρωτος στον ιό, να κάνετε το εμβόλιο»

Ο ιός είναι αόρατος εχθρός, ο εμβολιασμός το μόνο όπλο

Στην περιπέτειά του με τον κορονοϊό, μετά την 25ήμερη νοσηλεία του και το εξιτήριο που πήρε χθες από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Το σημαντικό είναι ότι είμαι καλά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. «Υπήρχαν δύσκολες στιγμές, παλεύεις με έναν ιό που δεν ξέρεις τα όριά του», εξήγησε.

Του Μάκη Θεοδώση

Ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα, επισημαίνοντας πως «έχουμε εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό», και πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου μου έδινε δύναμη για να νικήσω την ασθένεια και τον ιό». «Οικογένεια, στενοί φίλοι, στενοί συνεργάτες, συμπατριώτες μού έδωσαν πολλή δύναμη», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι, προκειμένου να αναρρώσει και από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από την οποία προσβλήθηκε, αν και έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

Μετά την 25ήμερη μάχη του με τον Covid-19, στη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να μεταφερθεί και σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως προσβλήθηκε παρότι τηρούσε «με θρησκευτική ευλάβεια» τα μέτρα προφύλαξης, επισημαίνοντας πως «τελικά κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό».

«Να κάνετε το εμβόλιο»

Αναφορικά με τον εμβολιασμό που αρχίζει τις επόμενες ημέρες, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν θα έρθει η σειρά του, στέλνοντας το μήνυμα πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. «Καλώ και τους συμπολίτες μου να το κάνουν, για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM