Μακρόν για Ερντογάν: «Τέλος στις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ερντογάν έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με τη στάση που κρατά η Ευρώπη.

Ο πρόεδρος τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε για τη στάση της Ευρώπης πως «οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω της στρατηγικής του».

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τακτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιβάλλεται να  σταθεί στο ύψος της ιστορίας της Τουρκίας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης.

«Η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος.

Η επιθυμία του Μακρόν από τον Ερντογάν

«Η αποκλιμάκωση, να μας σεβαστεί η Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος να σεβαστεί τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες της, να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη μάχεται κατά της τρομοκρατίας στο όνομα του Ισλάμ. Και όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ!

Τέλος, ο πρόεδρος τη Γαλλίας δήλωσε πως στόχος του είναι η ειρήνη μεταξύ των θρησκειών.

Το απίστευτο σχόλιο του Ερντογάν για τον Γάλλο πρόεδρο

Υπενθυμίζεται, πως ο «σουλτάνος» είχε δηλώσει για τον πρόεδρο της Γαλλίας, πως χρειάζεται να κάνει ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του προς το Ισλάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: