Νικόλας Παπαπαύλου: «Νιώθω αδικημένος που αποχώρησα από το Big Brother»

Ο Νικόλας Παπαπαύλου έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο Big Brother, όπου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δείξει την έντονη προσωπικότητά του.

Μπορεί ν’ αποχώρησε νωρίς από το reality του ΣΚΑΙ και να νιώθει αδικημένος για την χρονική περίοδο που έγινε, αλλά νιώθει ευγνώμων για εκείνους που τον επέλεξαν και για όσους τον στήριξαν κατά την διάρκεια της παραμονής του στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού».

Ο Νικόλας Παπαπαύλου μίλησε στο News2u.gr για την εμπειρία του στο Big Brother και τους πρώην συμπαίκτες του.  Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν θα έκανε ποτέ παρέα με τον αντιδήμαρχο και αποκάλυψε ποιους βλέπει στον τελικό. Φυσικά, αναφέρθηκε στους τσακωμούς των τελευταίων ημερών ανάμεσα στους παίκτες, στις αλλαγές που έχουν γίνει στις παρέες και εξήγησε πως αν έμπαινε ξανά στο παιχνίδι θα είχε άλλη στρατηγική.

Πώς πήρες την απόφαση να πάρεις μέρος στο Big Brother;

«Ήταν μια συνειδητή απόφαση γιατί ήταν ένα πρόγραμμα που παρακολουθούσα από παιδί και πάντα είχε την περιέργεια να δω πως είναι και από μέσα. Οπότε, όταν είδα τη διαφήμιση, λειτουργώντας αυθόρμητα και μια έντονη παιδικότητα, λέω θα πάρω γιατί είναι ένα παιχνίδι που θέλω οπωσδήποτε να μπω»

Όταν σ’ ενημέρωσαν ότι επιλέχθηκες για να μπεις στο σπίτι, ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;

«Δεν το πίστευα. Μέχρι και που μπήκα στο σπίτι του Big Brother σκεφτόμουν ότι κάτι θα χαλάσει γιατί φοβόμουν για μένα. Ήταν μια τεράστια αποδοχή από ανθρώπους του χώρου προς το πρόσωπό μου, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο και το θεώρησα πολύ τιμητικό. Μπορεί κάποιοι να μην το αντιλαμβάνονται αυτό, αλλά το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη παραγωγή σ’ επιλέγει μέσα από τόσο κόσμο είναι πολύ σημαντικό»

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που είδαν σε σένα και σ’ επέλεξαν;

«Θέλω να πιστεύω και πιστεύω πως είναι η αλήθεια μου, η οποία δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι και είναι πραγματικά η αλήθεια του ανθρώπου της διπλανής πόρτας»

Από την πορεία σου μέσα στο σπίτι τι είναι αυτό που αποκόμισες;

«Κατάλαβα ότι η συμβίωση με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις είναι όντως πολύ δύσκολη. Συνειδητοποίησα πόσο εύκολα το ελάχιστο μπορεί να γίνει μέγιστο. Όταν βλέπεις από την τηλεόραση ανθρώπους να διαπληκτίζονται για ένα γιαούρτι ή για ένα αυγό και λες δεν είναι δυνατόν, αλλά τελικά είναι γιατί στον μικρόκοσμο που ζεις το σημαντικό είναι αυτό»

Θεώρησες άδικη την αποχώρησή σου στο σημείο που έγινε;

«Τώρα που έχω και μια απόσταση από το γεγονός και μπορώ να το δω ξεκάθαρα- και στο λέω αυτό χωρίς ίχνος εγωισμού- θεωρώ ότι ήταν άδικη η αποχώρησή μου την στιγμή που έγινε. Πιθανόν να συνειδητοποιώ πως μια προσωπικότητα σαν κι εμένα να ενοχλεί περισσότερο από έναν άνθρωπο που δεν μιλάει τόσο πολύ και αντιδράει τόσο πολύ, αλλά αν αναλογιστώ και τους ανθρώπους με τους οποίους ήμουν υποψήφιους, σίγουρα δεν θα έπρεπε να έχω φύγει»

Θεωρείς δίκαιες τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής;

«Όχι όλες. Ο Τζέι αδικήθηκε πάρα πολύ. Ήταν ένα παιδί που δεν πρόλαβε να δείξει τίποτα και όσο τον γνωρίζω έχω καταλάβει πως είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Επίσης και η Βασιλική αδικήθηκε από πάρα πολλές πλευρές γιατί ήταν μια γυναίκα που μπήκε με πάρα πολύ ενέργεια, συμπεριφέρθηκε ως μαμά, αλλά και ως μια δυνατή παίκτρια και θεωρώ ότι οι συμπαίκτες της δεν την εκτίμησαν όσο θα έπρεπε»

 

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ

Βλέποντας πλέον το Big Brother και έχοντας υπάρξει κάποιες αλλαγές στις παρέες, πίστευες ότι τα πράγματα θε εξελιχθούν έτσι;

«Για μένα ήταν αναμενόμενο και θέμα χρόνου αυτές οι παρέες ν’ αρχίσουν να μπλέκονται όλο και περισσότερο. Εγώ από την αρχή είχα πει ότι η στρατηγική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός παίκτη γιατί είναι παιχνίδι. Πολλά παιδιά φοβούμενα την κάμερα έλεγαν πως «η στρατηγική δεν χωράει μέσα εδώ» ακριβώς μέσα εκεί χωράει και απαιτείται γιατί είναι παιχνίδι, δεν είναι η πραγματική ζωή. Οπότε, θεωρώ πως από την αρχή είχαν όλοι μια στρατηγική, την οποία δεν εκδήλωναν και όσο τα όρια στενεύουν και οι συνθήκες σε πιέζουν, θες δεν θες εμφανίζεις την στρατηγική σου»

Εσύ μπήκες με στρατηγική;

«Από την αρχή είχα έναν σαφή στόχο που δεν ήταν άλλος να φτάσω στο παιχνίδι όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτό είναι μια μορφή στρατηγικής»

Επέλεξες την ατομική στρατηγική και όχι αυτή της κλίκας

«Στρατηγική να καταφέρω με την παρουσία μου και την συμπεριφορά μου, να καταφέρω να μην τεθώ υποψήφιος προς αποχώρηση από τις πρώτες μέρες, με την έννοια ότι γνωρίζω πως είμαι ένας έντονος χαρακτήρας και θα έπρεπε και εγώ να συμβιβαστώ στα λογικά πλαίσια γιατί συμβίωνα με ανθρώπους που δεν γνώριζα. Από εκεί και πέρα δεν επέλεξα παρέα βάση κάποιου άλλου συμφέροντος. Σίγουρα, η παρέα του αντιδημάρχου δεν θα μου ταίριαζε ούτε στην πραγματική ζωή»

Με τα άτομα που επέλεξες να κάνεις παρέα μέσα στο σπίτι είναι άτομα που θα έκανες παρέα και στην έξω ζωή;

«Όχι με όλους. Μπορεί να έκανα παρέα με την λεγόμενη «δεύτερη παρέα του σπιτιού» αλλά εντόπιζα τα λάθη – όσο αντικειμενικά μπορούσα- και τα παρατηρούσα. Το γεγονός ότι κάποιος είναι κοντά μου δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίσω και δεν θα πω τα λάθη του».

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, πιστεύεις πως αν ήσουν τώρα μέσα στο σπίτι θα βρισκόσουν στην ίδια παρέα;

«Παρέα θα μπορούσα να κάνω με τον οποιοδήποτε. Ωστόσο, θα είχα αποστασιοποιηθεί από καταστάσεις που βλέπω και με στεναχωρούν ιδιαίτερα. Μπορώ να καταλάβω πως μέσα εκεί τα παιδιά δεν έχουν εικόνα του τι γίνεται έξω- άρα δεν έχουν μέτρο σύγκρισης- και όσο περνάει ο καιρός πιέζονται πάρα πολύ. Έχουν γίνει κάποια πράγματα που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο»

Θες να μας πεις τι είναι αυτό με το οποίο δεν συμφωνείς;

«Θα σου πω αρχικά, πως η Άννα-Μαρία είναι ένας έντονος χαρακτήρας, μια πανέξυπνη γυναίκα και παίκτρια, αλλά δύσκολα μπορεί να συμβιώσει κάποιος μαζί της στον ίδιο χώρο. Από εκεί και πέρα, όμως, όσο έντονος χαρακτήρας κι αν είσαι, πέντε άνθρωποι προς έναν, όχι δεν μου αρέσει»

oi paiktes sto saloni tou spitiou tou big brother

Η ΣΟΦΙΑ, Η ΡΑΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Πριν λίγες μέρες, είδαμε έναν έντονο καβγά ανάμεσα στη Σοφία και τη Ραμόνα, οι οποίες στην αρχή τα έλεγαν καλά. Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που έχει στεναχωρήσει στη Σοφία και έβγαλε αυτή την ένταση απέναντί της;

«Η Σοφία είναι ένα παιδί αυθεντικό και λαϊκό με την καλή έννοια του όρου και από την αρχή ήρθαμε πολύ κοντά. Στην πορεία της είπα ότι το γεγονός πως δεν σταθεροποιείται στις παρέες που θέλει να κάνει στην πορεία θα μετρήσει αρνητικά. Αναφέρομαι στο ότι έκανε παρέα και με την παρέα του αντιδημάρχου, ενώ έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο διαφωνούσα και εγώ μαζί του. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τη σχέση της Σοφίας με την Ραμόνα δεν γνωρίζω εάν ενόχλησε κάτι τη Σοφία και απομακρύνθηκε. Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω τη Ραμόνα, η οποία είναι ένα πολύ καλό παιδί»

Τι είναι αυτό που μπορεί να την έχει ενοχλήσει;

«Η Ραμόνα από την αρχή είχε πει πολύ ειλικρινά ότι δεν μπήκα με κανέναν χεράκι-χεράκι και δεν θα φύγω με κανέναν χεράκι-χεράκι. Αυτό είναι το σωστό, γιατί στο Big Brother είμαστε παίκτες που κάνουμε παρέα με ανθρώπους που συμβιώνουμε. Από κουβέντες που έχουμε κάνει, η Ραμόνα πιστεύει ότι η Σοφία προσαρμόζει τη συμπεριφορά της ανάλογα τις καταστάσεις»

Η Σοφία έχει δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα;

«Νομίζω ότι σε συνθήκες πίεσης δείχνουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα γιατί αφηνόμαστε. Οπότε, στα πλαίσια που μπορώ να γνωρίζω έναν άνθρωπο, γιατί δεν γνωρίζω την Σοφία άνθρωπο, αλλά την Σοφία παίκτρια θεωρώ πως ναι όλοι έχουν δείξει τον πραγματικό τους εαυτό και  όσο περνάει ο καιρός θα τον δείχνουν ακόμα περισσότερο»

Την είδαμε να συμβουλεύει την Χριστίνα στο πως να κινηθεί στην ψηφοφορία της. Πιστεύεις πως αν η Χριστίνα την ακούσει θα της βγει σε καλό;

«Αρχικά, όσον αφορά το θέμα της ψηφοφορίας, θεωρώ πως είναι λάθος να συνεννοούμαστε για το τι θα ψηφίσει ο καθένας. Δεν μου αρέσει. Είναι κάτι  που το είδα να γίνεται αλλά μετά και από τις συστάσεις του Big Brother μπορεί να αλλάξει. Όσον αφορά την Χριστίνα, θεωρώ πως είναι από τις πιο έξυπνες κοπέλες μέσα εκεί. Μην ξεχνάμε πως το επάγγελμα της ως παίκτρια Poker είναι καθαρά στρατηγικό, οπότε γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα τι είναι αυτό που δέχεται και γιατί το δέχεται»

 Ποιοι πιστεύεις ότι θα φτάσουν στον τελικό;

«Είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Ο καθένας που είναι εκεί, εκπροσωπεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και θεωρώ πως αυτός που θα το εκφράσει με τον ποιο έντονο τρόπο θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια»

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ BIG BROTHER

Τι σχόλια έχεις εισπράξει από ανθρώπους που έχει συναντήσει για τους παίκτες του Big Brother;

«Η αλήθεια είναι πως με ρωτάνε για συγκεκριμένους ανθρώπους όπως και εσύ, γιατί είναι άνθρωποι που έχουν προκαλέσεις τις περισσότερες αντιδράσεις σε σχέση με κάποιους άλλους. Με ρωτάνε αν όντως ισχύουν όλα αυτά που βλέπουν. Όπως είπα και στην παρουσία μου στο live, η παραγωγή δείχνει την απόλυτη αλήθεια και δεν κρύβει τίποτα. Οπότε, αυτό που βλέπουμε είναι αντικειμενικό, αλλά δεν δίνω καμία πληροφορία, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι σωστό»

Αν σου έλεγαν να ξαναμπείς στο παιχνίδι θα το έκανες;

«Αν η παραγωγή έκρινε πως θα έπρεπε να ξαναμπώ θα το έκανα και θα το υποστήριζα μέχρι το τέλος γιατί ακόμα αποτελώ κομμάτι του»

Θα ήσουν ο Νικόλας που γνωρίσαμε ή θα έμπαινες ψυλλιασμένος με κάποια άλλη στρατηγική;

«Το ψυλλιασμένος είναι δεδομένο και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, εφόσον έχω βγει δυο βδομάδες έχω δει κάποια πράγματα που πριν δεν ήξερα ότι έχουν ειπωθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα μετέφερα πράγματα από έξω γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά σίγουρα θα είναι υπέρ μου, αφού πλέον γνωρίζω και πράγματα που έχουν πει για μένα κάποιοι συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα θα ήμουν ο ίδιος Νικόλας, αλλά θα έδειχνα το έντονο του χαρακτήρα μου στον συμπαθή κατά τ’ άλλα αντιδήμαρχο»

o nikolas se fwtografia apo to big brother

Θεωρείς ότι δεν του είπες αυτά που ήθελες;

«Οι διαφορές μας είναι πολύ σημαντικές και οι δρόμοι μας δεν θα συναντηθούν ποτέ. Θα ήθελα όμως να κάνουμε μια συζήτηση και μέσα από έναν διάλογο να βγουν συμπεράσματα. Και νομίζω ότι θα είχα καταφέρει να βγάλω τα συμπεράσματα, όπως είχα κάνει και με την Ράνια»

Έχεις αναθεωρήσει για κάποια ψήφο που έδωσες;

«Όχι. Οι ψήφοι μου ήταν πάντα πολύ συγκεκριμένοι. Είχα πει από την αρχή ότι ψηφίζω με βάση τη στρατηγική μου, με βάση ποιος θα μου λείψει λιγότερο και με ποιον δεν είμαστε κοντά. Δεν νομίζω ότι θα  άλλαζα κάτι»

Βλέπεις τον αντιδήμαρχο να μένει μέχρι τέλος;

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αναγνωρίζω πως είναι ένας παίκτης που έχει δείξει ότι έχει δύναμη, ότι έχει  ένα κοινό ενωμένο που τον υποστηρίζει, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι λογικό να συμβαίνει σ’ ένα παιχνίδι, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα ήθελα να μείνει»

Ποιους θεωρείς χαμηλών τόνων παίκτες;

«Η Ράνια ήταν χαμηλών τόνων παίκτρια, αλλά στ’ αγωνίσματα ήταν δυνατή και ήταν πολύ τυχερή με τις δυο ασυλίες που είχε πάρει. Χαμηλών τόνων είναι και ο Ζακ, ο οποίος είναι ένα πολύ καλό παιδί, έχω καταλάβει πως αυτό που δείχνει αυτό και είναι. Θεωρώ πως όλοι έχουν ξεδιπλώσει κάποια κομμάτια της προσωπικότητάς τους και θα το κάνει και ο Ζακ γιατί δεν γίνεται να μένεις αμέτοχος για πολύ»

Με ποιους παίκτες που έχουν αποχωρήσει έχεις επικοινωνήσει;

«Με την Βασιλική και τον Τζέι. Με τους άλλους δυο δεν νομίζω ότι θα επέλεγα να συναντηθώ γιατί δεν έχουμε να πούμε κάτι».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες μετά την αποχώρησή σου;

«Εφόσον η οικογένειά μου με υποδέχτηκε στο στούντιο και τους είδα, το επόμενο πράγμα που έκανα ήταν να πάω να δω τα σκυλάκια μου, τα οποία πήγα μια μεγάλη βόλτα και προσπάθησα να κερδίσω μαζί τους τον χαμένο χρόνο»

Η τηλεόραση σ’ ενδιαφέρει επαγγελματικά;

«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Συνήθως οι παίκτες αντίστοιχων παιχνιδιών λένε κάτι αντίστοιχο. Πιστεύω πως είναι ένας χώρος που μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω. Θεωρώ πως έχω την ευχέρεια λόγου και την επικοινωνία που χρειάζεται. Οπότε γιατί να μην είμαι κομμάτι μιας όμορφης τηλεοπτικής παρέας ή ακόμα και μιας παρέας πίσω από τις κάμερες»

Δική σου εκπομπή θα ήθελες να έχεις;

«Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει το gossip και η κοινωνική κριτική νομίζω ότι η επικαιρότητα και οι άνθρωποι που είναι σ’ αυτή νομίζω ότι θα μ’ ενδιέφερε πάρα πολύ»

Έχεις δεχτεί επαγγελματική πρόταση μετά τη συμμετοχή σου στο Big Brother;

«Υπάρχουν διάφορα πράγματα που έχουν ειπωθεί, τα οποία συζητάω, αλλά πρώτα απ’ όλα συζητάω με το κανάλι γιατί μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι το συμβόλαιό μου είναι ενεργό. Οφείλω και αισθάνομαι την ανάγκη να είμαι ακέραιος απέναντί τους και την αγάπη που εισπράττω από εκείνους την ανταποδίδω κι εγώ στο μέγιστο. Οπότε, θα φανούν όλα εν καιρό και θ’ αξιολογηθούν οι καλύτερες προτάσεις. Φυσικά, δέχομαι ωραίες και σωστές προτάσεις»

Όταν πήρες το κινητό σου τι μηνύματα βρήκες στα social;

«Εννοείται πως βρήκα και αρνητικά μηνύματα δεν ήταν όλα όμορφα, αλλά το ωραίο τις υπόθεσης σ’ αυτά τα μηνύματα ήταν πως κάποιοι δεν συμφωνούσαν με την εμφάνισή μου γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάποια κιλά παραπάνω. Σχεδόν ελάχιστοι έκριναν τον χαρακτήρα μου, οπότε για μένα είναι ένα κέρδος αυτό γιατί ο χαρακτήρας μας είναι η ουσία μας και όχι η εικόνα μας, η οποία αλλάζει»

Σου έλειψε κάτι όσο ήσουν στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού»;

«Όχι, γιατί τα είχαμε όλα. Είναι ένα πολύ ωραίο σπίτι με όλες τις ανέσεις. Μπορώ να πω ότι δεν μου έλειψε καθόλου το κινητό. Βέβαια, αν έμενα κι άλλο μπορεί να αισθανόμουν πίεση γιατί είμαστε άνθρωποι και η πίεση δημιουργεί πολλά συναισθήματα»