Π. Μήλας: Απαραίτητη η «Αστυνομία Ζώων» σε κάθε δήμο

Ο γνωστός ακτιβιστής Παναγιώτης Μήλας μιλά για τη συχνότητα των περιστατικών κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα, καθώς και την ανάγκη νέου νομικού πλαισίου για αυτά τα ζητήματα

Ο Παναγιώτης Μήλας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε εκτενώς στην κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα, αλλά και για την μετατροπή του νόμου για τον βασανισμό ζώων σε κακούργημα.

Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την μετατροπή του νομικού πλαισίου στη χώρα μας, με την μετατροπή της κακοποίησης ζώων σε κακούργημα. Ένα πράγμα το οποίο τόνισε με σαφήνεια ο γνωστός ακτιβιστής Παναγιώτης Μήλας ήταν στο «να καταλάβει ο κόσμος ότι το έγκλημα κατά ζώου είναι πολύ επικίνδυνο και για τον άνθρωπο. Δεν σταματά τίποτα έναν άνθρωπο, ο οποίος κάνει έγκλημα κατά ζώου, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να κάνει κατά έγκλημα και ανθρώπου, παιδιού και τα λοιπά».

 

«Δεν σταματά τίποτα έναν άνθρωπο, ο οποίος κάνει έγκλημα κατά ζώου»

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το έγκλημα κατά ζώου είναι πολύ επικίνδυνο και για τον άνθρωπο. Δεν σταματά τίποτα έναν άνθρωπο, ο οποίος κάνει έγκλημα κατά ζώου, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να κάνει κατά έγκλημα και ανθρώπου, παιδιού και τα λοιπά. Να ευχαριστήσω τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για το βήμα, είναι μια γιορτή για τη φιλοζωία και τον Άδωνι Γεωργιάδη που με έφερε σε επαφή μ τον κ. Βορίδη. Φθάσαμε εδώ, έτσι έπρεπε να γίνει».

«Ο κόσμος τώρα αρχίζει να αντιδρά λίγο παραπάνω»

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε η Νο 1 χώρα στις κακοποιήσεις στην Ευρώπη. Μιλήσατε για έξαρση αλλά δεν είναι έξαρση απλώς μαθαίνονται τώρα λόγω κοινωνικών δικτύων. Πάντα γίνονταν κακοποιήσεις. Ο κόσμος τώρα αρχίζει να αντιδρά λίγο παραπάνω γιατί αυτά τα αίσχη γίνονταν πάντα, ο κόσμος τα έβλεπε, ειδικά στις κλειστές κοινωνίες και δεν μιλούσε».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του γνωστού ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα στο pet2u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM