Θανάσης Βασιλάκος: «Είναι η κατάλληλη περίοδος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας» (pics+vid)

Η καραντίνα βρήκε τον Θανάση Βασιλάκο στην Αθήνα, κι έτσι αποφάσισε να την περάσει μόνος του και να μην ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη που βρίσκονται τ' αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε στο News2u, πως περνάει την ημέρα του στο σπίτι, ποια είναι η αγαπημένη του συνήθεια και στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα.

Πού σε βρήκε η καραντίνα;

«Η καραντίνα με βρίσκει κυρίως στο σπίτι μου, να κάνω βόλτες απ' το δωμάτιο στο σαλόνι και απ' το σαλόνι στη κουζίνα. Εντάξει, βγαίνω και στο μπαλκόνι να πάρω τον αέρα μου. Κάνω μοναχική καραντίνα και βγαίνω έξω για τα απαραίτητα και κάποιες φορές για περπάτημα ή τζόκινγκ γιατί πρέπει και να ξεσκουριάσουμε λίγο»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις;

«Σαφέστατα είναι μια κατάσταση,την οποία δεν πιστεύαμε ότι θα την ζήσουμε ούτε στα πιο τρελά σενάρια της φαντασίας μας.Είναι κάτι το πρωτόγνωρο,προσπαθώ και εγώ να βρω τις άμυνες μου,να ισορροπήσω όλα αυτό , επιδιώκω να απομονώνω τις άσχημες σκέψεις τα αρνητικά και να δώσω χώρο στο να βρω τη θετική πλευρά μέσα από περισυλλογή και πίστη στο Θεό»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Σίγουρα εκείνο που κυριαρχεί είναι η άγνοια και η αβεβαιότητα. Κυριαρχεί το αίσθημα της ευθύνης να μπορέσω να τηρήσω όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που πρέπει  για μένα αλλά και για τους συνανθρώπους μου.Πλέον ζω την κάθε μέρα σαν μια μικρή ζωή και το βράδυ κάνω έναν  απολογισμό. Ξέρεις κάτι, εμείς,  εδώ στην Ελλάδα το βιώνουμε πιο έντονα γιατί έχουμε  μάθει να είμαστε πολλές  ώρες έξω απ’ το σπίτι τώρα. Τώρα καταλαβαίνω πόσο αξία έχουν τα πιο μικρά τα πιο απλά πράγματα..»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

«Κοίταξε υπάρχει μια καθημερινή ρουτίνα. Προσπαθώ κάθε μέρα να βάζω σ’ αυτή το αλάτι και το πιπέρι για να την αλλάζω με διάφορα πράγματα. Όπως, βιντεοκλήσεις με αγαπημένα μου πρόσωπα, καθαριότητα στο σπίτι, ταινίες, μουσική, μαγείρεμα, playstation. Κάποιες φορές διαβάζω βιβλία. Αυτή τη περίοδο διαβάζω την Καινή Διαθήκη, με ηρεμεί, όπως και Βίους Πατέρων. Πράγματα, που κάνουν και οι περισσότεροι».

Έχεις ανακαλύψει νέα σου ταλέντα;

«Δεν ξέρω αν έχω φτάσει στο σημείο να πω ότι έχω ταλέντο,όμως,πλέον αρχίζω και μαγειρεύω κάποια πράγματα που δεν το έκανα ποτέ  κι το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα τρώω μέχρι τελικής πτώσεως (γελάει). Δεν ξέρω αν πεινάω τόσο ή αν είναι τόσο νόστιμα. Κάποια στιγμή θα σας κάνω το τραπέζι να μου πείτε εσείς»

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

«Όλα πιστεύω είναι θέμα μυαλού. Εάν κάτσουμε και το φιλοσοφήσουμε,ο άνθρωπος είναι πολύ δυνατό ον και με κάτι τέτοιες καταστάσεις ανακαλύπτει τις δυνάμεις του. Σίγουρα,σαν Έλληνες για μας - όπως ανέφερα και παραπάνω- η ιδιοσυγκρασία μας ,οι συνήθειες, η κουλτούρα και η μέχρι τώρα ζωή μας, το κάνει πιο δύσκολο. Πιστεύω, όμως, ότι οι πιο πολλοί έχουμε καταφέρει να το κάνουμε πράξη γιατί ξέρουμε ότι έτσι όλο αυτό θα τελειώσει πιο γρήγορα. Δύσκολο μεν αλλά αφού έχουμε ιερό σκοπό και στόχο γίνεται πιο υποφερτό»

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

«Είναι η κατάλληλη περίοδος νομίζω για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τον εαυτό μας, να εξελιχθούμε, να βρούμε δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι έχουμε και ν' αξιολογήσουμε πράγματα, να ορίσουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Προφανώς και πρέπει να το δούμε όλο αυτό σαν μάθημα που δεν πρέπει να μείνουμε αδιάβαστοι αλλά να το περάσουμε με άριστα»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

«Ένα από τα πράγματα μ' αρέσουν στη δουλειά μου και αγαπώ είναι η επαφή με το κοινό. Να γινόμαστε ένα παρεάκι. Τώρα, αυτό δεν μπορεί να γίνει από κοντά,όμως προσπαθώ καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να ανταλλάσσουμε απόψεις,όπως και να τους αφιερώνω τραγούδια είτε δικά μου είτε άλλων συναδέλφων με μια κιθάρα ένα πιάνο με όλη μου την καρδιά μέσα από τα social media»

https://www.youtube.com/watch?v=B8zNOQJpLk0

Βοηθάει η μουσική σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

«Η μουσική πάντα βοηθάει. Είναι  ένα μέσο όπου σε ηρεμεί,σε γαληνεύει,μα πάνω απ’ όλα σε ταξιδεύει και μιας και είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και δεν μπορούμε  να ταξιδέψουμε, θεωρώ πως η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψουμε»

Τι είναι αυτό που λείψει περισσότερο από την καθημερινότητά σου;

«Σίγουρα αυτό που έχει λείψει από την καθημερινότητά μου είναι να μπορέσω να έρθω σε επαφή με αγαπημένα μου πρόσωπα,με φίλους,την οικογένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που μ' αρέσει  πολύ η επικοινωνία και να έχω απέναντι μου το συνάνθρωπο μου και να τον κοιτάζω  στα μάτια. Αλλά, όπως είπαμε πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να το στερηθούμε τώρα αυτό για να μπορούμε να το σε λίγο ξανά»

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων;

«αυτό που κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα. Σίγουρα και έχω άγχος,όμως πλέον βιώνουμε κάθε μέρα ξεχωριστά σαν μια μικρή ζωή και κάθε μέρα βάζουμε τον καθημερινό μας στόχο. Όπως λέει και η παροιμία «κάθε πράγμα στο καιρό του...». Ελπίζω να τελειώσει πολύ γρήγορα όλο αυτό και όσο γίνεται πιο ανώδυνα και τότε θα δούμε την επόμενη μέρα η οποία φαντάζει πολύ δύσκολη όμως θα είναι και μια πρόκληση για όλους μας»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Όταν θα μπορούμε να βγούμε ελευθέρα έξω,θέλω να το λέω-δε μ' αρέσει η λέξη  κανονικότητα-θεωρώ ότι όλο αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα και να βελτιώσουμε την προηγούμενη ζωή μας. Να  εκμεταλλευτούμε δηλαδή όλη αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να αλλάξουμε τα λάθη μας.. Αυτό  που μου έρχεται πάντως πρώτο στο μυαλό είναι να αγκαλιάσω τους δικούς μου ανθρώπους και πρώτα απ' όλα τον ανιψιό μου που είναι 3 χρονών»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

«Είμαι ένας άνθρωπος  πολύ ελεύθερος. Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση όταν έχει να κάνει με το κοινό καλό,με το καλό των συνανθρώπων μου,είμαι πραγματικά στρατιωτικά πειθαρχημένος θα έλεγα. Η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που δεν Πλήττει, δεν Επηρεάζει την ελευθερία,την υγεία του συνανθρώπου μας οπότε Μένουμε σπίτι»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Θέλω να πω μέσα απ’την καρδιά μου σ’ όλους τους φίλους -ες αρχικά καλή  δύναμη και θετική σκέψη και να πω οτι αυτή η δύσκολη περίοδος είναι μια ευκαιρία  για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω  το Εγώ και να δώσουμε θέση στο Εμείς και να πούμε Απλόχερα «Σ'αγαπώ, Σε ευχαριστώ, Συγγνώμη». Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε καλύτερη την δύσκολη καθημερινότητα μας. Εύχομαι,  να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να βγούμε όλοι μαζί νικητές. Λίγο έμεινε, ας το τελειώσουμε μαζί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM