Oscars: Τα πιο αστεία και αμήχανα στιγμιότυπα στην ιστορία των βραβείων (pics+vds)

Oscars: Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα 92α βραβεία και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε αυτά καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο event του κινηματογράφου.

Κατά την διάρκεια των βραβείων έχουμε δει να συμβαίνουν πολλά ευτράπελα που είτε έχουν προκαλέσει γέλιο είτε αμηχανία κυρίως στους υποψήφιους και τα οποία έχουν γράψει την δική τους ιστορία και έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:  

1940: Η Χάτι Μακ Ντάνιελ -κόρη δύο σκλάβων- ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε Όσκαρ, για τον ρόλο της ως έξοχη μαμή της Βίβιαν Λι στη θρυλική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος». Παρόλο που νίκησε, στην τελετή δεν την άφησαν να κάτσει δίπλα στους λευκούς ηθοποιούς αλλά στο πίσω μέρος της αίθουσας.

1973: Ο Μάρλον Μπράντο κέρδισε το βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Νονός». Ο ηθοποιός όχι μόνο δεν πήγε στην τελετή, αλλά αρνήθηκε το βραβείο και στη θέση του έστειλε μια Ινδιάνα για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά του Χόλιγουντ εναντίον των Ινδιάνων της Αμερικής. Αυτό άφησε άφωνους τον Ρότζερ Μουρ και την Λιβ Ούλμαν.

1974: Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Ρόμπερτ Όπελ, εισέβαλε γυμνός στη σκηνή περνώντας πίσω από τον οικοδεσπότη της βραδιάς, Ντέιβιντ Νίβεν. Αφού γέλασε αμήχανα, ο Βρετανός ηθοποιός πέταξε μια δηλητηριώδη ατάκα: «Δεν είναι εντυπωσιακό πως πιθανότατα το μοναδικό γέλιο που μπορεί να προκαλέσει στη ζωή του αυτός ο άνδρας είναι με το να γδυθεί και να δείξει τις “ελλείψεις” του;».

1976: Ο συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος της Λουίζ Φλέτσερ έμεινε στην ιστορία, αφού τον έδωσε στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς γονείς της. Η Φλέτσερ κέρδισε το 1976 το Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την σπουδαία ερμηνεία της ως η κακιά νοσοκόμα στην ταινία «Η φωλιά του κούκου»

1992: Ο 73χρονος Τζακ Πάλανς ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία «Τι έκανες μπαμπά στην Άγρια Δύση» και κατέληξε να κάνει πους απς με το ένα χέρι, αφού έχει πει για τον συμπρωταγωνιστή του Μπίλι Κρίσταλ: «Χα! Έχω κάνει κουράδες μεγαλύτερες από εκείνον!».

https://www.youtube.com/watch?v=AGxL5AFzzMY

1999: Ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι μάγεψε όλο το Χόλιγουντ, με τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίσει για  το βραβείο Α΄Ανδρικού για το «Η ζωή είναι ωραία», όπου ανέβηκε και χοροπήδαγε πάνω στην καρέκλα του.

2003: Ο Άντριεν Μπρόντι ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον «Πιανίστα» του Ρομάν Πολάνσκι. Εκεί, τον περίμενε η Χάλι Μπέρι, αυτό που δεν περιμένει, ήταν το παθιασμένο φιλί που θα της δώσει ο μεθυσμένος – από την επιτυχία, όπως εξήγησε αργότερα – Μπρόντι.

2010: Ήταν σίγουρα η χρονιά του «Αvatar»,  και ο Μπεν Στίλερ ανέβηκε στη σκηνή με το μπλε δέρμα, τα κίτρινα μάτια, τα αυτιά και την ουρά των Νάβι, της εξωγήινης φυλής που πρωταγωνιστεί στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον. Αφού μίλησε για λίγο στην ακαταλαβίστικη γλώσσα τους, δίνει και τη μετάφραση: «Αυτό φάνταζε καλύτερη ιδέα όταν ήμασταν στις πρόβες».

https://www.youtube.com/watch?v=A87InzywZOY

 

2012: Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη στην αίθουσα της απονομής αλλά στο κόκκινο χαλί. Ο Βρετανός κωμικός Σάσα Μπάρον Κόεν εμφανίστηκε ως «Δικτάτορας» (η κωμωδία που είχε κυκλοφορήσει εκείνη τη χρονιά) κρατώντας μια τεφροδόχο που υποτίθεται ότι περιέχει τις στάχτες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ (πατέρα του σημερινού Κιμ-πάτα-το-κουμπί). Ο παρουσιαστής Ράιαν Σίκρεστ του πήρε μια πολύ αστεία συνέντευξη, μέχρι που ο Κόεν άφησε την τεφροδόχο να γλιστρήσει «κατά λάθος» και να αδειάσει το περιεχόμενό της στο σμόκιν του Σίκρεστ! Ο τελευταίος έμεινε με ένα παγωμένο χαμόγελο, που λίγο αργότερα εξαφανίστηκε και αυτό...

2012: Την ίδια χρονιά, οι κωμικοί Γουίλ Φέρελ και Ζακ Γαλιφιανάκης παρουσίασαν το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού βγαίνοντας στην πλατεία του Hollywood Theater με πιατίνια στα χέρια. Τα χτυπούσαν κάνοντας ανυπόφορο θόρυβο και στάθηκαν επίτηδες μπροστά στους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, ξεκουφαίνοντάς τους.

2014: Η σέλφι της Έλεν ΝτεΤζένερις με όλους αυτούς τους σταρ των πρώτων καθισμάτων έσπασε κάθε ρεκόρ στο Twitter και πέρασε στην ιστορία των Όσκαρ. Είναι όμως και μια πολύ αστεία στιγμή, γιατί βρήκε τους πρωταγωνιστές της εντελώς απροετοίμαστους, και για λίγο μπορέσαμε να τους δούμε να συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι.

https://www.youtube.com/watch?v=GsSWj51uGnI

2015: Ως φόρο τιμής στο υποψήφιο «Birdman» – που στο τέλος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας – ο οικοδεσπότης της βραδιάς Νιλ Πάτρικ Χάρις μιμήθηκε τη σκηνή όπου ο Μάικλ Κίτον κλειδώνεται με τα εσώρουχα έξω από το καμαρίνι του και βγήκε για να παρουσιάσει βραβείο φορώντας μόνο ένα σλιπάκι (για την ακρίβεια δύο, το ένα μέσα από το άλλο, γιατί οι παραγωγοί δεν ήθελαν να ρισκάρουν... αποκαλύψεις).

 

2016: Ο κωμικός Λούις Σι Κέι παρουσίασε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και είπε κάποια πολύ σωστά πράγματα: «Αυτό το βραβείο είναι το καλύτερο πράγμα που θα συμβεί στη ζωή των αποψινών υποψηφίων. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σαν κι εσάς εδώ μέσα, είναι απένταροι. Με τη δουλειά που κάνουν, δεν θα γίνουν ποτέ πλούσιοι. Αυτό το Όσκαρ θα πάει σπίτι μέσα σε ένα Honda Civic! Θα είναι ό,τι ωραιότερο έχουν κερδίσει ποτέ. Θα έχουν άγχος να το φυλάξουν στο χάλια διαμερισματάκι τους!». Εντάξει, δεν είναι ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο, αλλά το συμπεριλάβαμε περισσότερο για γούρι. Άλλωστε μία Ελληνίδα, η Δάφνη Ματζιαράκη, είναι φέτος υποψήφια στη συγκεκριμένη κατηγορία με το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» και ελπίζουμε να τη δούμε με το Όσκαρ στο χέρι τη νύχτα της Κυριακής!.

AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM