Oscars: Οι καλοντυμένες και οι κακοντυμένες στην ιστορία των βραβείων (pics)

Oscars: Όταν η ιστορία της τέχνης συναντά την ιστορία της μόδας

Η τελετή απονομής των Oscars δεν είναι τεράστιας σημασίας γεγονός μόνο για τον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και για τον κόσμο της μόδας. Κάθε χρόνο διάσημες σταρ εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί και τραβούν τα φλας, φορώντας δημιουργίες πασίγνωστων σχεδιαστών. Ανάλογα με τις επιλογές τους, κατατάσσονται στις πιο καλοντυμένες ή τις πιο κακοντυμένες στις αντίστοιχες λίστες των μεγάλων περιοδικών μόδας σε όλο τον κόσμο.

Είναι στοίχημα της χρονιάς για τις χολιγουντιανές σταρ ποιες θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον στο κόκκινο χαλί των Oscar.

Άλλες τα καταφέρνουν με ευκολία, άλλες μοιάζουν να προσπάθησαν πολύ για να... αποτύχουν. Η υπερβολή άλλωστε καταλήγει συνήθως σε κιτς εμφανίσεις.

Υπάρχουν κάποιες εμφανίσεις που έσπασαν το φράγμα του χρόνου. Λαμπερές σταρ φόρεσαν υπέροχα φορέματα διάσημων σχεδιαστών που έμειναν στην ιστορία. Μερικά από αυτά τα φορέματα συγκέντρωσε το News2U. Σας παρουσιάζουμε τη λίστα που περιλαμβάνει τις πιο κομψές εμφανίσεις όλων των εποχών, και στη συνέχεια τη λίστα με τις πιο κιτς εμφανίσεις στην ιστορία των Oscars.

Οι πιο καλοντυμένες

Jennifer Lawrence- 2013

Φόρεσε ένα υπέροχοDior φόρεμα όταν παρέλαβε το όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "Silver Linings Playbook". Για την ιστορία είναι το πιο ακριβό φόρεμαπου φόρεσε ηθοποιός σε απονομή των Oscar. Κόστισε 4 εκατομμύρια δολάρια.

Nicole Kidman- 1997

Με αυτή την τέλεια επιλογή η Νικόλ Κίντμαν έγινε ηπιο καλοντυμένη σταρ της βραδιάς εκείνη την χρονιά. Το πράσινο φόρεμα με τα κεντήματα έμεινε στην ιστορία των βραβείων. Εκείνη τη χρονιά η Κίντμαν δεν κέρδισε όσκαρ, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της.

Marion Cotillar- 2008

Oscars

Με ένα εντυπωσιακό Ζαν Πωλ Γκωτιέ φόρεμα και με την ερμηνεία της στο "La Vie en Rose", η Μάριον Κοτιγιάρ κέρδισε το όσκαρ της τέχνης και της μόδας.

Halle Berry- 2002

Κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στο Monster’s Ball και άφησε εποχή με ένα από τα πιοσέξι φορέματα που φορέθηκαν ποτέ στα όσκαρ.

Cher- 1986 και 1988

Oscars

Οι πρωτοποριακές και σέξι επιλογές της Σερ έτσι κι αλλιώς κάνουν αίσθηση και τις δύο χρονιές που εμφανίστηκε στα όσκαρ πέρασε στην ιστορία για τις εντυπωσιακές επιλογές της.

Gwyneth Paltrow- 2012

Με ένα υπέρκομψο λευκό φόρεμα του Tom Ford, πέτυχε μια "βασιλική" εμφάνιση και έμεινε στην ιστορία ως η πιο καλοντυμένη σταρ εκείνης της χρονιάς.

Madonna- 1999

Oscars

Με εμφάνιση "Μέριλιν Μονρόε" και ένα λαμπερό φόρεμα που ακολουθεί τη γραμμή του σώματος , το οποίο συνόδευσε με μποα και διαμαντένια κοσμήματα, ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει το “Sooner or Later (I Always Get My Man)” από την ταινία Dick Tracy και κέρδισε το όσκαρ για το καλύτερο τραγούδι...και μια θέση στην ιστορία με τις πιο καλοντυμένες σταρ του θεσμού.

Barbra Streisand- 1969

Κέρδισε το όσκαρ για τορόλο της στην ταινία "Funny Girl" και η εμφάνιση της δίχασε τον κόσμο της μόδας καθώς άλλοι την χαρακτήρισαν την πιο καλοντυμένη και άλλοι την πιο κακοντυμένη σταρ της βραδιάς. Η ίδια παραδέχθηκε ότι δεν φανταζόταν ότι τα φώτα θα έκαναν το φόρεμα της να δείχνει τόσο διαφανές.

Hilary Swank- 2005

Oscars

Κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στο  "Million Dollar Baby" και εντυπωσίασε τους ειδικούς της μόδας με μια μακριά εξώπλατη μπλε τουαλέτα  Guy Laroche.

Marilyn Monroe- 1951

Η Marilyn Monroe δεν ήταν ποτέ υποψήφια για όσκαρ. Ωστόσο το 1951 τράβηξε την προσοχή με ένα μαύρο φόρεμα από τούλιμε βαθύ ντεκολτέ.

Cate Blanchett- 2014

Oscars

Κέρδισε δύο φορές όσκαρ. Η μία από αυτές ήταν το 2014, για το ρόλο της στην ταινία Blue Jasmine. Το υπέροχο Αρμάνι φόρεμα διακοσμημένο με χιλιάδες λουλούδια που φόρεσε εκείνη τη χρονιά έγραψε ιστορία.

Elizabeth Taylor- 1961

Κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινίαButterfield 8 και τις εντυπώσεις με ένα υπέροχο Dior φόρεμα.

Julia Roberts- 2001

Oscars

Ο ρόλος της στο Erin Brockovich της χάρισε το όσκαρ και ένα υπέροχο vintage φόρεμα Valentino, μια θέση στην ιστορία με τις πιο καλοντυμένες σταρ του θεσμού.

Grace Kelly- 1955

Το υπέροχο πράσινο-παλ φόρεμα που σχεδίασε η Edith Head, σχεδιάστρια των Paramount Studios, έμεινε στην ιστορία ως all time classic σύμβολο κομψότητας και πολυτέλειας στο Χόλιγουντ. Η Γκρέις Κέλι εκείνη τη χρονιά κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία The Country Girl.

Audrey Hepburn- 1954

Oscars

Από τη λίστα με τις πιο καλοντυμένες της ιστορίας των Oscar δεν θα μπορούσε να λείπει ηηθοποιός - σύμβολο κομψότητας. Με ένα αξεπέραστο λευκό floral Givenchy φόρεμα που έχει ξεχωριστό δικό του αφιέρωμα στη Wikipedia, η Audrey Hepburn έμεινε στην ιστορία ως η πιο καλοντυμένη σταρ του θεσμού. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε το όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Διακοπές στη Ρώμη".


Καμία, μα καμία star δεν θέλει να μπει στη λίστα με τις κακοντυμένες της βραδιάς των Oscar. Κάποιες, όμως, όχι μόνο μπήκαν εκείνη τη χρονιά που πραγματοποίησαν εκείνη την εμφάνιση, αλλά έμειναν στην ιστορία του θεσμού με τα χειρότερα looks. Και στην εποχή του Internet, τίποτα δεν μένει κρυμμένο.

Οι πιο κακοντυμένες

Geena Davis- 1992 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ούτε το χαμόγελο της κατά τα άλλα χαριτωμένης Geena Davis έσωζε την κατάσταση.

Taraji Henson- 2018

Oscars

Η Taraji P. Henson αν είχε παρακολουθήσει λίγο το ελληνικό My Style Rocs θα ήξερε πως δεν πρέπει να φαίνεται εσώρουχο ό,τι κι αν φοράει. Η ίδια φόρεσε εσώρουχο σε διαφορετικό χρώμα από την απόχρωση της επιδερμίδας της με αποτέλεσμα να φαίνεται, ενώ τα πολλά σκισίματα όχι, δεν την κολάκευαν.

Paris Hilton- 2003

Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από τη Paris Hilton η αλήθεια είναι.

Angelina Jolie- 2000 

Oscars

Kάποιος πήρε την Angelina  και στη θέση της έβαλε τη Morticia Addams. Είπαμε αγαπάμε το μαύρο, αλλά καμία φαντασία και καμία προσπάθεια δεν επέδειξε η διάσημη ηθοποιός. Άλλη που δείχνει ότι με το ζόρι βρέθηκε εκεί.

Bjork- 2001

Aν μη τι άλλο, έμεινε αξέχαστη, γιατί όλοι θυμούνται τη Bjork και τον κύκνο της. Βέβαια, δεν μάθαμε ποτέ ποιος είχε την έμπνευση για αυτή τη συγκεκριμένη εμφάνιση.

Lady Gaga- 2015 

Oscars

H Lady ήθελε να κάνει τη διαφορά με τα κόκκινα γάντια, αλλά αυτά ήταν που την "έκαψαν" στο τέλος. Αν μη τι άλλο στέφθηκε η "βασίλισσα" των memes.

Hilary Swank- 2003 

Η καημένη Hilary Swank φαίνεται κάπως να χάθηκε μέσα σε αυτήν τη δημιουργία.

Pamela Anderson- 2001

Oscars

Eντάξει, ποτέ η Pamela δεν το είχε με τη μόδα, αλλά φαίνεται πως κανείς δεν τη εξήγησε πού ακριβώς πάει.

Blanca Blanco- 2018

Aποφάσισε να πάει στα βραβεία έχοντας πετάξει τα πάντα έξω. Τα σκισίματα στο φόρεμα ήταν υπερβολικά, αυτό στο στήθος έφθανε στην κοιλιά και αυτό στο μπούτι έτεινε να ενωθεί με το άλλο. Εκτός αυτού το φόρεμα ήταν τόσο κολλητό που διαγραφόταν τα πάντα... κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα πέρα για πέρα κιτς. Επίσης τα ερυθρόλευκα είναι ωραία μόνο για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού και όχι για το φόρεμα που υποτίθεται μια σταρ σχεδιάζει μήνες...

Selma Blair- 2002 

Oscars

Τα λόγια είναι περιττά. Ελπίζουμε μετά από αυτή την εμφάνιση, η Blair να βρήκε άλλο στυλίστα.

Anne Hathaway- 2004 

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Anne Hathaway γεμάτη κομψότητα και αυτοπεποίθηση. Καμία σχέση δηλαδή με αυτή την εμφάνιση.

Lara Flynn Boyle- 2003 

Oscars

Κάποια είχε απωθημένο να γίνει μπαλαρίνα και αφού δεν τα κατάφερε, αποφάσισε να πάει ντυμένη έτσι στα Oscar.

Scarlett Johansson- 2004 

Την ίδια χρονιά που η ταινία "Lost in Translation" ήταν υποψήφια για βραβείο, μαζί "χάθηκε στη μετάφραση" και η αγαπημένη Scarlett.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM