Υπάλληλος της ΕΟΚ καταγγέλλει υψηλόβαθμο παράγοντα για απόπειρα βιασμού

Η καταγγέλλουσα, και υπάλληλος της ΕΟΚ, κάνει λόγο για απόπειρα βιασμού και σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων από υψηλόβαθμο και εν ενεργεία στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αναφέρεται ενημερώθηκε για καταγγελία από υπάλληλο της ΕΟΚ, η οποία «δείχνει» ως θύτη για απόπειρα βιασμού και σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων υψηλόβαθμο –και εν ενεργεία– στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάλληλος της ΕΟΚ καταγγέλλει υψηλόβαθμο παράγοντα για απόπειρα βιασμού, αλλά και απανωτά περιστατικά παρενόχλησης κατά την περίοδο 2014-6.

Μάλιστα, το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρει πως η καταγγέλλουσα αναφέρθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και πως αυτή τη στιγμή εξετάζεται η υπόθεση και όλες οι παράμετροί της, ώστε να αποφασιστεί αν θα προωθηθεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η ΕΟΚ εξέδωσε μια ανακοίνωση γεμάτη υπονοούμενα αναφορικά με τον ρόλο του υφυπουργείου στη διαρροή της είδησης αυτής εν όψει των αρχαιρεσιών της 28ης Μαρτίου, δίχως, ωστόσο, να γίνεται κάποια ξεκάθαρη αναφορά στην ουσία του θέματος που ανακύπτει.

Η ανακοίνωση της (ΕΟΚ)

«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM