Τσιτσιπάς: Δεν τα κατάφερε – Ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Τζόκοβιτς!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ICON SPORT / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα που είχε εξασφαλίσει από χθες (14/5) στον προημιτελικό του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενείται στην Ρώμη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε με 2-1 (4-6, 7-5, 7-5) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Σε έναν αγώνα που άρχισε την Παρασκευή (14/5) και ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο (15/5) -μετά από 3 ώρες 16 λεπτά- λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να στριμώξει ουκ ολίγες φορές το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο, έστω και μετά κόπων και βασάνων, ο Σέρβος κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα τον Σονέγκο, που επικράτησε με 2-1 σετ του Ρούμπλεφ.

Ο Νόβακ σχολίασε την πρόκριση επί του Στέφανου και χαρακτήρισε το παιχνίδι ως το δυσκολότερο της σεζόν, ενώ στάθηκε στην ανωτερότητά του χθες.

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ICON SPORT / EUROKINISSI

«Πολλά μπορείς να πεις για αυτό το ματς», είπε αρχικά ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Νιώθω ότι παίξαμε δύο ματς και όντως το κάναμε. Χθες ήταν καλύτερος και ξεκίνησε καλά και σήμερα, όμως κατάφερα να μείνω ψύχραιμος και να πετύχω μπρέικ στις κρίσιμες στιγμές».

Και συνέχισε: «Η υποστήριξη του κόσμου ήταν απίστευτη. Είναι υπέροχο να παίζεις μπροστά σε αυτό το κοινό. Λίγη τύχη, λίγη πνευματική δύναμη και σωστή τακτική. Ένα χτύπημα, όχι ένας πόντος, ένα χτύπημα καθόρισε τον νικητή».

Κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Έπρεπε να προσπαθήσω πολύ, αλλά πάντα πίστευα στη νίκη. Είναι σε φανταστική φόρμα, κέρδισε το Μόντε Κάρλο, πήγε στον τελικό της Βαρκελώνης. Σήμερα οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, η μπάλα είχε ψηλότερη αναπήδηση, χθες ήταν αργές οι συνθήκες και λασπωμένο το γήπεδο. Ήταν πιθανότατα το δυσκολότερο ματς της σεζόν για μένα».