Ζενίτ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρόβλεψη: Πράξη δεύτερη... σαν τελικός

Δημήτρης Ιτούδης Dimitri Itoudis
(EUROKINISSI)

Σπάσιμο…με το καλημέρα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία απέκτησε το πάνω χέρι στη σειρά νικώντας 73-78 τη Ζενίτ, μέσα στην Αγία Πετρούπολη. Με τον Τόρνικε Σενγκέλια και τον Φόιγκντμαν να κάνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο (27 πόντοι-7 ριμπάουντ, 13 πόντοι-10 ριμπάουντ αντίστοιχα), η «ρωσική αρκούδα» έφερε τη σειρά εκεί που ήθελε και υπολείπεται 2 νίκες για τη πρόκριση στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας (υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για best of 5 σειρά δηλαδή προκρίνεται αυτός που θα φτάσει πρώτος στις 3 νίκες). Η Ζενίτ, παρά τις απουσίες του Κει Σι Ρίβερς, του Πονίτκα και του Γκουντάιτις, έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στον πρώτο αγώνα της σειράς και δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει σε καμία στιγμή του με ηγέτη της τον συνήθη ύποπτο Κevin Pangos ( 23 πόντοι- 7 ασσίστ) και άξιο συμπαραστάτη του τον Μπλακ ( 16 πόντοι- 8 ριμπάουντ).

Οι δύο ομάδες μετρούν την έκτη αναμέτρηση μεταξύ τους για αυτή τη χρονιά με την ΤΣΣΚΑ να μετράει 3 νίκες έως τώρα (2 στη Euroleague και 1 στα playoff) και τη Ζενίτ 2 (και οι δύο στη regular season), οπότε καταλαβαίνουμε ότι ξέρουν πολύ καλά η μια την άλλη και περιμένουμε ένα πολύ διαβασμένο στήσιμο από τους δύο coach και αρκετή στρατηγική.

Μπάλα Μπάσκετ καλάθι
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI)

Το αποψινό παιχνίδι αναμένεται να είναι σαν τελικός, καθώς η Ζενίτ γνωρίζει πολύ καλά τις ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες επιστροφής από ενδεχόμενο 0-2 με τις επόμενες 2 αναμετρήσεις να είναι στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, γεγονός που βάζει επιπλέον βάρος στους ώμους της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Από την άλλη μεριά, η ΤΣΣΚΑ πήρε αυτό που ήθελε και πλέον χωρίς άγχος θα διεκδικήσει το καλύτερο σήμερα με στόχο το 0-2 και το ένα πόδι τον τελικό.

Απουσίες: Νίκολα Μιλουτίνοβ

Στοιχηματική εκτίμηση

Για να πάρει το πολυπόθητο ροζ φύλλο, η Ζενίτ πρέπει να βρει παραπάνω λύσεις επιθετικά εκτός του Kevin Pangos και του Μπλακ. Η ΤΣΣΚΑ χαρακτηρίζεται από επιθετική πολυφωνία με Χάκετ, Σενγκέλια, Clyburn, Χίλιαρντ και πολλούς ακόμη, και δεδομένου της σαφώς μικρότερης πίεσης από πλευράς της, αναμένουμε την επιθετική τους δεινότητα. Η επιλογή μας στο Over 155,5 (1,90) και περιμένουμε ένα όμορφο θέαμα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα