Euro 2020 E’ όμιλος: Σαν ταύροι σε υαλοπωλείο…

Ισπανία ποδόσφαιρο
Facebook

Τρεις φορές έχει σηκώσει το τρόπαιο και μια ακόμα σίγουρα δεν θα χαλάσει κανέναν… Η Ισπανία έχει μακρά παράδοση στα euro, μαζί με τη Γερμανία είναι οι χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις και ένας ακόμα χαμένος τελικός, το 1984 ήττα 2-0 από τη Γαλλία.

Οι «Φούριας Ρόχας» αναμένεται να περάσουν… περπατιστά από τον όμιλο και βέβαια οι βλέψεις τους φτάνουν αρκετά μακριά, μέχρι τον τελικό. Το ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν έλειψε από καμία εθνική ομάδα της Ισπανίας, επομένως ούτε κι από αυτήν. Ωστόσο το ζητούμενο είναι αν το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε δείξει διάρκεια και… guts στα δύσκολα νοκ άουτ παιχνίδια.

Μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που στελεχώνουν μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου συναπαρτίζουν και φέτος την Εθνική Ισπανίας. Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, μεικτή… τελικού Τσάμπιονς Λιγκ στην άμυνα με Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρθία αλλά και μεγάλο απόντα τον Ράμος, που λόγω τραυματισμού δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Στο κέντρο, υπερπλήρης με Ρόδρι, Πέδρο Κόκε και Τιάγκο αλλά και τον «χτιστό» Τραορέ της Γουλβς. Και πάμε στα «παιδιά – θαύματα» το νέο αίμα της Ισπανίας, τον Φεράν Τόρες και τον Ντάνι Όλμο που έκαναν… παπάδες με Σίτι και Λειψία.

Το κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού συν την «ανάφλεξη» που δίνει ο ίδιος ο εκλέκτορας Ενρίκε μπορεί να οδηγήσει ψηλά την Ισπανιά, που για το σύνολο των στοιχηματικών εταιρειών θα είναι μέσα στην τετράδα.

Fun fact

  • O… κορονοϊός που πήγε να ανατρέψει τελευταία στιγμή τα σχέδια του Λουίς Ενρίκε. Τελικά, απ’ ότι φαίνεται μοναδικό θύμα είναι ο Μπούσκετς της Μπαρτσελόνα

  • Η απουσία παιχτών της «Βασίλισσας», που μετά τον αποκλεισμό του Ράμος δεν έχει εκπροσώπηση στην Εθνική!

Πολωνία
Facebook

Χωρίς «Ίμπρα» οι Σουηδοί, με «Λέβα» οι Πολωνοί

Οι… ατυχίες μπορεί να στοιχήσουν στη Σουηδία, την ώρα που οι ανταγωνιστές της για την δεύτερη θέση Πολωνοί θα αγωνιστούν με όλα τα όπλα τους και με ζεστό το… πιστόλι Λεβαντόφσκι.

Η Σουηδία, λοιπόν, θα χρειαστεί να ξεπεράσει μια σειρά ατυχιών στον δρόμο προς την πρόκριση. Αρχικά την απώλεια του φυσικού της ηγέτη που ανακλήθηκε στα… όπλα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος φυσικά για τον σούπερ σταρ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος δεν θα πατήσει χορτάρι λόγω τραυτισμού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παραμονές του Euro, η Σουηδία χάνει έναν ακόμα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, τον εξτρέμ της Γιουβέντους Ντ. Κουλουσέφσκι αλλά και τον Μ. Σβάμπεργκ.

Σουηδία
twitter

Κατά τα άλλα, ένα έμπειρο ρόστερ με αρκετούς γνωστούς μας (Μπεργκ, Όλσεν) και με φιλοδοξίες μεγαλύτερες ίσως από τις πραγματικές δυνατότητες. Οι Ιζακ, Φόσμπεργκ και Λίντελορφ της Γιουνάιτεντ είναι αυτοί που θα τραβήξουν την ομάδα και ό,τι ήθελε προκύψει.

Στο δρόμο τους, οι Πολωνοί του Πάολο Σόουζα, του Τσέσνι, του ΠΑΟΚτση Σβιντέρσκι και φυσικά του Λεβαντόφσκι. Για πολλούς η Πολωνία μπορεί να είναι η έκπληξη της διοργάνωσης. Συμπαγής με αλληλοκαλύψεις, με ποδοσφαιριστές που βάζουν πάνω από εαυτούς την ομάδα, πειθαρχημένη και με εύκολο γκολ. Για αυτό φροντίζει ο «Λέβα». Το ξέρουν ήδη οι άμυνες της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σλοβενίας.

Σλοβακία
twitter

Αουτσάιντερ του ομίλου η Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι παρά τον δύσκολο όμιλο έχουν στη σύνθεσή τους κάποιες εξαιρετικές μονάδες. Μίλαν Σκρίνιαρ, Γιούραϊ Κούτσκα, Πέτερ Πέκαρικ και ασφαλώς ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το σλοβάκικο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, ο ρέκορντμαν σε γκολ και συμμετοχές, ο Μάρεκ Χάμσικ που τον Μάρτιο έμεινε χωρίς ομάδα και υπέγραψε πεντάμηνο συμβόλαιο με την Γκέτεμποργκ μόνο και μόνο για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ενόψει Euro 2021.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα