Ισπανία: Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες για καλό σκοπό

δάσκαλοι με φούστα

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» είναι το σύνθημα δασκάλων στην Ισπανία, οι οποίοι φόρεσαν φούστες στο σχολείο και πόζαραν χαμογελαστοί, συμμετέχοντας σε καμπάνια ενάντια στην ομοφοβία και στο ρατσισμό, ειδικά σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ μαθητών.

Η καμπάνια «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από τον καθηγητή μαθηματικών Χοσέ Πίνας, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και αναγκάστηκε να δει ψυχολόγο, καθώς φόρεσε φούστα στο σχολείο. 

daskalos-me-fousta

Μετά από μήνες, η κίνηση του δασκάλου ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς οι Μανουέλ Ορτέγκα και Μπόρχα Βελάκεζ, επίσης εκπαιδευτικοί, πέταξαν τα παντελόνια και φόρεσαν φούστες.

Οι δύο δάσκαλοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια όταν είδαν μαθητή τους να δέχεται bullying με ομοφοβικές προσβολές, επειδή φορούσε μπλουζάκι με χαρακτήρα anime και μάλιστα αναγκάστηκε να το αλλάξει.

Ο Ορτέγκα δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από τα ανελέητα πειράγματα, τα οποία τον ώθησαν να συνεργαστεί με τον Βελάκεζ για να προωθήσουν την ανοχή.

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», αναφέρουν σε μήνυμά τους.

Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην «El Pais», από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.

*Με πληροφορίες από το alfavita

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα