Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εικόνες από την τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
Πηγή: Twitter

Εκατοντάδες κάτοικοι του Τόκιο συγκεντρώθηκαν γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, σήμερα (23/7), όπου και πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές βήμα της διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν έξαρση. Ακόμη και η τελετή έναρξης, συνήθως μια σκηνή γεμάτη με διασημότητες ήταν σιωπηλή, με λιγότερους από 1.000 ανθρώπους που παρευρέθηκαν, με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος,  από την επιλογή της Ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Έδειξε πώς το 2020 χτύπησε ο κορονοϊός, με περιορισμούς που ανάγκασαν την άνευ προηγουμένου αναβολή μόνο τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, ξεκινώντας μια περίοδο αβεβαιότητας και προετοιμασίες απομονωμένες για τους αθλητές.

Κάποιοι από αυτούς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την τελετή για να κάνουν δηλώσεις για την ισότητα και τη δικαιοσύνη, ενώ πολλά έθνη θα εκπροσωπούνται από έναν άνδρα και μια γυναίκα αφού οι διοργανωτές αλλάξουν τους κανόνες τους για να επιτρέψουν σε δύο σημαιοφόρους.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
Πηγή: Twitter

Τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής

«Είμαστε εδώ για την ατμόσφαιρα, για τα φώτα και τα πυροτεχνήματα», δήλωσε ένας κάτοικος του Τόκιο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).  «Ελπίζουμε να δούμε την τελετή, τουλάχιστον για να νιώσουμε την ατμόσφαιρα» εξήγησε. «Είμαι χαρούμενος που αρχίζουν οι Αγώνες, αισθάνομαι υπερηφάνεια» πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος του Τόκιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετοί έφτασαν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο έξι ώρες πριν από την έναρξη της τελετής: «Ακόμα κι αν δεν θα υπάρξουν θεατές, η ατμόσφαιρα με εντυπωσιάζει πολύ», είπε ένας από αυτούς. 

Στην Τελετή Έναρξης στο στάδιο που συνήθως φιλοξενεί έως και 68.000 θεατές, θα βρεθούν σχεδόν χίλιες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα