Νίκη στο φινάλε αναζητεί ο Ολυμπιακός

Πράξη... τελευταία... στην κανονική διάρκεια της Euroleague αυτή την εβδομάδα.

Ο... Μαραθώνιος των 34ων αγωνιστικών λαμβάνει τέλος, με τις δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται να «σφραγίσει» το πλεονέκτημα έδρας με στόχο τη 2η θέση (!) στην κανονική περίοδο και τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την 5η θέση, αφού τα σενάρια για να είναι 3ος ή 4ος φαίνονται δύσκολα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται σε αγώνα... φιέστα την ουραγό Άλμπα Βερολίνου την Πέμπτη (11/4, 21:15) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και με νίκη θα είναι οριστικά δεύτεροι, χωρίς να εξαρτώνται από άλλα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός θα είναι 5ος με νίκη ακόμη και με έναν πόντο επί της Φενερμπαχτσέ την Παρασκευή (12/4, 21:15), στο ΣΕΦ, αδιαφορώντας για άλλα αποτελέσματα. Και οι δύο ελληνικές ομάδες αποφεύγουν τη νέα φάση που προστίθεται από φέτος πριν τα πλέι οφ, δηλαδή τα Play In, στα οποία μετέχουν οι ομάδες 7-10.   

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οριστικά πρώτη και στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, εκεί δηλαδή που πέρυσι τον Μάιο κατέκτησε τον 11ο τίτλο στην Ιστορία της, την Πέμπτη (11/4) 

Την ίδια ημέρα, η Αναντολού Εφές θέλει νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα Play In. 

H Αρμάνι διατηρεί επίσης ελπίδες για παρουσία στη 10άδα, αλλά θέλει νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και συνδυασμό αποτελεσμάτων, την Πέμπτη (11/4). 

Την Παρασκευή (12/4), το τελευταίο της χαρτί παίζει -αναφορικά στη δεκάδα και τα Play In- και η Παρτιζάν υποδεχόμενη τη Βαλένθια, με τους Ίβηρες να έχουν μείνει οριστικά εκτός Play In λόγω της βαριάς ήττας με 69-98 από τη Βιλερμπάν με αποτέλεσμα την απόλυση του τεχνικού της Άλεξ Μουμπρού