Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου έως τις 20/6

Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου
© flix.gr

Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 20 Ιουνίου συνεχίζεται διαδικτυακά το 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, με επιλεγμένες ιταλικές ταινίες. Να σημειωθεί, πως το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Leros.

Οι προβολές έχουν ξεκινήσει από τις 7 Μαΐου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte» και του Δικτύου της Ελληνοϊταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος. 

Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου
© rbcasting.com

Τι ταινίες συμπεριλαμβάνονται στο 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού Κινηματογράφου;

Ταινίες των Πάολο Σορεντίνο, Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο, Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Τζάνι Αμέλιο, Βαλέριο Μιέλι με ηθοποιούς όπως ο Τόνι Σερβίλο, η Βαλέρια Γκολίνο, ο Αντόνιο Αλμπανέζε. Στις 14/5-23/5 προβάλλεται η ταινία του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο «Για χάρη σας» (2015), στις 21-30/5 η εμβληματική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» (2012), στις 28/5 έως 6/6 «Ο Ατρόμητος» (2013) του Τζάνι Αμέλιο, στις 4 έως 13/6 οι «Δέκα χειμώνες» (2009) του Βαλέριο Μιέλι.

Στις 14/6-20/6 θα διεξαχθεί το FARE CINEMA, που αποτελεί την 4η πρωτοβουλία για την προώθηση του ιταλικού κινηματογράφου 2021.

Πού μπορείτε να τις δείτε;

Οι προβολές πραγματοποιούνται στη διεύθυνση https://iicateneonline.gr/ με ελεύθερη είσοδο, προτείνοντας κάθε εβδομάδα μια διαφορετική ταινία, διαθέσιμη στον θεατή με δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα www.iicateneonline.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα