Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών θα διεξαχθεί στις 25/5-29/5 στην Αθήνα

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με κεντρική έκθεση στην Πλατεία Κοτζιά, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome. Επίσης, το φθινόπωρο θα διεξαχθεί και online.

Και στις δύο εκδοχές του, φυσική και online, το φεστιβάλ εξερευνά τη θεματική «FutuRetro» -επιστημονική φαντασία και ρετροφουτουρισμό- ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Η επιμελητική ομάδα του ADAF επιλέγει ανάμεσα σε 5.700 έργα και προτάσεις που κατατέθηκαν μετά το ανοιχτό κάλεσμα του φεστιβάλ σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους.

To πρόγραμμα συγκροτούν και φέτος διάφορες κατηγορίες: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS και η δημοφιλής κατηγορία ADAF MUSIC.

Παράλληλα το φεστιβάλ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα εθελοντών, για άνω των 18 ετών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 10/5/22 ([email protected]).

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του ADAF στην διεύθυνση 2022.adaf.gr