Όσκαρ 2021: Το «Nomadland» ο μεγάλος νικητής

Oscar Nomadland
AP

Η 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτις, της οποίας η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το 2021, δήλωσε: «Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιούς μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσοι έπαιξαν, όσους βρήκαμε στον δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη».

Oscar Nomadland
AP

Η φετινή τελετή είχε κάποιες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της. Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας δεν ανακοινώθηκε στο τέλος της βραδιάς, όπως είθισται, αλλά πριν από την απονομή των βραβείων Α' Γυναικείου και Α' Ανδρικού Ρόλου.

Το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Άντονι Χόπκινς για την ερμηνεία του στον «Πατέρα» του Φλόριαν Ζέλερ. Πρόκειται για το δεύτερο Όσκαρ που κερδίζει ο 84χρονος ηθοποιός, τριάντα χρόνια μετά τη «Σιωπή των αμνών».

Ο Χόπκινς υποδύεται έναν ηλικιωμένο ο οποίος βλέπει σταδιακά τη μνήμη και τις νοητικές δυνάμεις του να καταρρέουν, χτυπημένος από την άνοια. Το τόλμημα του Γάλλου κινηματογραφιστή να μας δείξει την ιστορία της ασθένειας από την πλευρά του πάσχοντος εξυπηρετείται στην εντέλεια από έναν ηθοποιό που παραδίδει μάθημα υποκριτικής, με αποκορύφωμα τη σπαρακτική σκηνή του φινάλε. 

Το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου δόθηκε στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για την ταινία «Nomadland» της Κλόε Ζάο.

«Θα έπρεπε να κάνουμε… καραόκε με τόσες φωνές που έχουμε εδώ τριγύρω. Δεν έχω λόγια. Ξέρουμε ότι είναι σαν ξιφασκία η δουλειά μας, πρέπει να δώσουμε μάχη γι' αυτό» δήλωσε η ΜακΝτόρμαντ, η οποία είναι πλέον κάτοχος τεσσάρων βραβείων Όσκαρ.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα