Ταινίες τρόμου του 21ου αιώνα που θα σας... στοιχειώσουν

άντρας με κουκούλα μπροστά σε αμάξι
© Unsplash

Οι ταινίες τρόμου συχνά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για το βράδυ του Σαββάτου όταν μαζεύεται η παρέα. Οι πιο μερακλήδες του είδους επιλέγουν να τις δουν μόνοι τους για να ανεβάσουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης τους, κλείνοντας τα φώτα και δημιουργώντας μια πιο «creepy» ατμόσφαιρα.

Πολλές φορές όμως οι ταινίες τρόμου δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, «σέρνονται» και ακολουθούν τετριμμένα κλισέ με αποτέλεσμα να προκαλούν δυσφορία και βαρεμάρα.

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις πιο τρομακτικές ταινίες του 21ου αιώνα και για να σας προλάβω αποτελούν μόνο μια ενδεικτική προσωπική λίστα.

«Sinister»

Απελπισμένος για μια νέα επιτυχία, ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων (Ethan Hawke) μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα ιδιαίτερο σπίτι. Εκεί ανακαλύπτει ότι το σπίτι και ιστορία του μπορεί να τον βοηθήσει με την συγγραφή του νέου του βιβλίου. Το «Sinister» αποτελεί μια φρέσκια, σκοτεινή και γεμάτη ένταση ταινία τρόμου, με δυνατά jump scares και ένα απροσδόκητο τέλος.  

sinister
© uk.movies.yahoo.com

«The Ring»

Το remake του Gore Verbinski από την ομώνυμη τρόμου ταινία Ringu είναι μια από τις πιο ανατριχιαστικές -και ειδικά για την εποχή- τρόμου ταινίες. Μια ταινία VHS αρχίζει να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι και μετά την προβολή της, φέρεται να σκοτώνει όποιον την βλέπει επτά ημέρες μετά. Η μακρομάλλα Σαμάρα που βγαίνει από την τηλεόραση υπήρξε εφιάλτης όλων μας για πολύ καιρό. Σπάνια ένα αμερικανικό ριμέικ ξένης ταινίας τρόμου τα καταφέρνει τόσο καλά.

ring
© slantmagazine.com

«The Strangers»

Ένα ζευγάρι, ένα σπίτι στο δάσος, τρεις δολοφόνοι με creepy μάσκες, τι άλλο χρειάζεται μια κλασική ταινία τρόμου; Μεταφέροντας στον θεατή την αγωνία και των φόβο των πρωταγωνιστών, ο σκηνοθέτης Bryan Bertino ξετυλίγει άψογα το μαρτύριο τους μέχρι την τελική σκηνή. Οι πιο ήσυχες στιγμές της ταινίας ίσως είναι και οι πιο τρομαχτικές καθώς παρατηρούμε τις κινήσεις των δολοφόνων και τις απέλπιδες προσπάθειες του ζευγαριού.

strangers
© decider.com

«The Others»

Η ερμηνεία της Nicole Kidman ως χήρα μητέρα αποτελεί μια από τις καλύτερες της. Ο τρόμος που προκαλείται στον θεατή είναι υποδόριος αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός, χάρη στον ρυθμό της ταινίας και την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. 

others
© nofspodcast.com

«The Conjuring»

Πολλοί σκηνοθέτες προσπάθησαν να φτάσουν την ποιότητα κλασικών τρόμου ταινιών όπως το «The Exorcist», αλλά μάταια. Ο Τζέιμς Γουάν είναι ένας από τους λίγους που μπορεί να θεωρηθεί ως ένας άξιος συνεχιστής του είδους. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι παραφυσικοί ερευνητές Ed και Lorraine Warren (Patrick Wilson και Vera Farmiga) επισκέπτονται μια που πιστεύουν ότι το σπίτι τους είναι στοιχειωμένο με δαιμόνια. Το «The Conjuring» δεν είναι απλώς μια ακόμη ταινία με εξορκισμούς και κακόβουλα πνεύματα. Ο μεθοδικός ρυθμός και η σκοτεινή ατμόσφαιρα της ταινίας δημιουργούν έναν εκλεπτυσμένο τρόμο που διαπερνά τον θεατή και του δημιουργεί εφιάλτες.

Conjuring
© eu.usatoday.com

«It: Chapter One»

Το «It» καταφέρνει να σταθεί αντάξιο του αριστουργήματος του Stephen King. Πρόκειται για μια ιστορία τρόμου, με έντονο το κωμικό στοιχείο και την παιδική αθωότητα. Ο Bill Skarsgaard αποτελεί έναν εκπληκτικό Pennwise, φόβο και τρόμο για τον θεατή και ίσως τον καλύτερο που έχουμε δει (sorry Tim Curry), αλλά ο πραγματικός τρόμος είναι η εξαιρετικά δοσμένη κακοποίηση, μισαλλοδοξία και μοναξιά που απειλούν τους ήρωες και ξεγυμνώνουν την σαθρή κοινωνία μας. Όλο το καστ του Loser's Club έχει επιλεχθεί με μαεστρία και πραγματικά ταιριάζει άριστα στον κάθε ρόλο.

it
© georgetownvoice.com

«The Visit»

Μετά από πολλές ανορθογραφίες ο ταλαντούχος M. Night Shyamalan έρχεται να δώσει μία από τις καλύτερες και πιο creepy ταινίες του, συνδυαζόμενη με ένα ανατρεπτικό τέλος, σαν αυτά που τον έκανα διάσημο. Δύο αδέρφια επισκέπτονται τους παππούδες τους που ζουν εκτός πόλης και πολλά αναπάντεχα γεγονότα πρόκειται να συμβούν. Η ταινία ξεκινά δυνατά, με διάφορες ανατριχιαστικές στιγμές που εναλλάσσονται με άπλετο γέλιο από τις κωμικές σκηνές των δύο παιδιών. Ο Shyamalan χρησιμοποιεί την ιδέα του found-footage με περισσότερη δημιουργικότητα από άλλους σκηνοθέτες και το ζευγάρι των παππούδων προκαλεί πραγματική ταραχή. Ταινίες σαν την «Έκτη Αίσθηση» τον «Άφθαρτο» και το «Σκοτεινό Χωριό» έχουν ανεβάσει τον πήχη για τον Shyamalan, όμως το «The Visit”» θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.   

the visit
© dailystar.com.lb

«Triangle»

Μια παρέα 20χρονών, σε ένα έρημο τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, να περιφέρεται στους διαδρόμους και να αντιμετωπίζει γεγονότα εκτός της ανθρώπινης λογικής, τι καλύτερο; Ο χωροχρόνος μπλέκεται στην ταινία θυμίζοντας κάτι σε Donnie Drako, με αρκετά πιο έντονο φυσικά το τρόμου στοιχείο. Το τέλος σου δημιουργεί αίσθημα πνιγμού και το «Triangle» είναι μια από τις ταινίες που δύσκολα παρακολουθήσεις ξανά και όχι για κακό λόγο.

triangle
© denofgeek.com

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα