«Για θύμισέ μου»: Η ταινία για το Αλτσχάιμερ έχει «σαρώσει» στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

ταινία Αλτσχάιμερ

Η ταινία «Για θύμισέ μου» που μιλάει για τη σχέση των φροντιστών με τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, έχει «σαρώσει» στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Αγαπήθηκε από τους συντελεστές της, το κοινό και όπως όλα δείχνουν, με την ίδια θέρμη την αγκαλιάζουν και οι κριτικοί των κινηματογραφικών φεστιβάλ. Μια από τις πρωτοτυπίες της είναι ότι η πρωταγωνίστρια δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, μέχρι στιγμής όμως η Ανδριανή Αγγελιδάκη έχει αποσπάσει τρία βραβεία για την ερμηνεία της. Το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στα New Jersey Film Awards 2021, το βραβείο Best Supporting Actress στα South America Awards Brazil 2021 και το γενικό βραβείο καλύτερης γυναίκας ηθοποιού στο Hong Kong Indy Film Festival 2021. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ανδριανή Αγγελιδάκη και εξηγώντας τους λόγους που η ίδια πιστεύει ότι η ταινία ξεχώρισε, ανέφερε ότι το κοινωνικό μήνυμα της ταινίας βρίσκει πολλούς αποδέκτες ανάμεσά μας, ανθρώπους που ταυτίζονται με το ρόλο του φροντιστή, του ανθρώπου δηλαδή που φροντίζει έναν ασθενή με Αλτσχάιμερ.

«Η Ελένη, ο ρόλος που υποδύομαι, βιώνει καθημερινά την απώλεια της μητέρας της όσο ακόμη αυτή είναι στη ζωντανή. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ακριβώς τι σημαίνει να χάνεις των άνθρωπό σου, τι σημαίνει να τον βλέπεις κάθε μέρα να γίνεται ένας άγνωστος. Συναισθηματικά είναι ένα ασήκωτο βάρος όταν καλείσαι να γίνεις ο γονιός του γονιού σου ή όταν βιώνεις τη σταδιακή απομάκρυνσή του από αυτό που γνώριζες ότι είναι. Με αυτό το συναίσθημα ταυτίζονται και όλοι όσοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τραυματικές αλλαγές στη ζωή τους, όπου εξωτερικοί παράγοντες αλλάζουν τα πάντα και οι ίδιοι καλούνται αυτό να το διαχειριστούν χέρι-χέρι με τον πόνο και τον φόβο της απώλειας» ανέφερε η Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Δείτε το τρέιλερ στο Health4u.gr