Λένον- Γιόκο Όνο: Ακυκλοφόρητο βίντεο με το «Give Peace a Chance»

Τζον Λένον Γιόκο Όνο
Πηγή: Youtube

Το John Lennon Estate έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακυκλοφόρητο βίντεο από το 1969, με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο να κάνουν πρόβα το «Give Peace a Chance», λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του τραγουδιού τον Μάιο της ίδιας χρονιάς.

Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες μέρες πριν από την Bed-in for Peace

Το βίντεο, το οποίο δημιούργησαν ο κάμεραμαν Nick Knowland και ο ηχολήπτης Mike Lax, δείχνει τον Λένον και την Όνο στο δωμάτιό τους, στο Sheraton Oceanus Hotel στις Μπαχάμες, σε μια χωρίς προετοιμασία ντέμο εκδοχή του περίφημου τραγουδιού. Με ημερομηνία 25 Μαΐου 1969, το βίντεο είναι η πιο παλιά ηχογράφηση που ξέρουμε ως σήμερα του «Give Peace a Chance»·τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα από τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο στην περίφημη διαμαρτυρία Bed-in for Peace της 31ης Μαΐου στο Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ.

Η διαμαρτυρία Bed-in αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τη Νέα Υόρκη, αλλά λόγω της καταδίκης στις ΗΠΑ, το 1968, του Λένον για χρήση κάνναβης μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο στις Μπαχάμες. Ωστόσο, λόγω της διάταξης του δωματίου στο Sheraton Oceanus Hotel, ο Λένον και η Όνο αναγκάστηκαν να πάρουν την τελευταία στιγμή αεροπλάνο για Καναδά και να πραγματοποιήσουν εκεί τη, διάρκειας μιας εβδομάδας, εκδήλωση διαμαρτυρίας· επιπλέον, εκεί ήταν πιο κοντά στον αμερικανικό Τύπο.

Το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου η Όνο θα συμμετάσχει στη σειρά για την John Lennon/Plastic Ono Band στο Tim's Twitter Listening Party (του Tim Burgess) μαζί με τους Σιν Όνο Λένον, Κλάους Βούρμαν και άλλους φίλους και συνεργάτες της Plastic Ono Band.