Αθηνά Περδικάρη - Η Μουσική είναι η ζωή!

Αθηνά Περδικάρη

Η Αθηνά μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά, έχει σπουδές στο κλασικό τραγούδι (Μονωδίας) και στο Λαϊκό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού στη Royal Academy του Λονδίνου και έχει φοιτήσει στη Δραματική σχολή Πράξη Επτά. Τέλος έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη Σχολή του Φωκά Ευαγγελινού.

Πότε ανακάλυψες την κλίση σου στο τραγούδι;

Την κλίση μου στο τραγούδι την ανακάλυψα όταν ήμουνα περίπου εφτά χρονών,είχα ακούσει για πρώτη φορά την Μαρία Κάλλας και ενθουσιάστηκα και κάπως έτσι άρχισα να πειραματίζομαι και να προσπαθώ να τραγουδάω και εγώ τις Άριες  που άκουγα εν τέλει κατάλαβα ότι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω.

Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει περισσότερο;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής σαν αγαπημένο πάντα πίστευα ότι η μουσική είναι μία και χωρίζεται σε κατηγορίες μπορώ να ακούσω από  όπερα μέχρι και το πιο λαϊκό τραγούδι. Σίγουρα βέβαια έχω μια ιδιαίτερη αγάπη και στην όπερα αλλά και στα πιο έντεχνα - λαϊκά τραγούδια.

Αγαπημένος καλλιτέχνης;

Η Μαρία Κάλλας τόσο για το έργο της αλλά και για τη ζωή της που στο πικ της καριέρας της, την έκανε στην άκρη για να ζήσει τη ζωή της και τον έρωτα της και γι’ αυτό το λόγο την εκτιμώ πολύ!

Τι είναι η μουσική για εσένα;

Μουσική είναι η ζωή! Είναι ένας τρόπος να ονειρεύεσαι μέσα από αυτή και να ζεις να  με κέφι με γέλιο με κλάμα να τα ζεις όλα έντονα και όλα μέσα από  τη μουσική. Αυτή ειναι η μουσική για μένα.

Θα ήθελες να ασχοληθείς και με το μιούζικαλ;

Ναι θα ήθελα πολύ κάποτε να παίξω σε κάποιο μιούζικαλ είσαι κάποια παράσταση που μπορεί να μην είναι μιούζικαλ αλλά να έχει αναφορές μέσα στη μουσική.

Πως θα σχολίαζες την μουσική στην Ελλάδα σήμερα;

Δυστυχώς αυτή την εποχή στην Ελλάδα η μουσική με όλα αυτά που συμβαίνουν λόγω του κορονοϊού έχει πάει αρκετά πίσω σε θέμα ότι δεν μπορεί ένας καλλιτέχνης να βγάλει προς τα έξω το έργο του και να τραγουδήσουμε όλοι  μαζί με τον κόσμο.  Παρόλαυτα πιστεύω ότι μέσα από όλο αυτό οι καλλιτέχνες βγήκαν πιο δυνατοί και πιο δημιουργικοί. Πιστεύω ότι αν πάνε όλα καλά έχουμε να δούμε πολύ ωραία πράγματα γενικότερα στο χώρο του θεάματος.

Λίγα λόγια για το μέλλον;

Θα ήθελα το μέλλον να μας βρει όλους πιο δυνατούς πιο δημιουργικούς και πιο χαρούμενος και πιστεύω θα πάνε όλα καλά!

Η Αθηνά Περδικάρη κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Αγέρωχη», από την Final touch του Μίλτου Καρατζά σε στίχους δικούς της και της Μυρσίνης Δόξα και μουσική της Μυρσίνης Δόξα και του Χρήστου Κουμούση.