Πως σκέφτεται πραγματικά ένας ψυχοπαθής;

ψυχοπαθής γυναίκα κοιτάει μέσα από μια τρύπα

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ψυχοπαθή διαφέρουν ως προς την ένταση αλλά και την ποιότητα σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους. 

Η ψυχοπάθεια χαρακτηρίζεται από επιφανειακή γοητεία, υψηλή νοημοσύνη, παθολογική εγωκεντρικότητα, ανικανότητα για αγάπη, έλλειψη τύψεων ή ντροπής, παρορμητικότητα, αίσθηση μεγαλοπρέπειας, χειραγωγική συμπεριφορά, μειωμένο αυτοέλεγχο.  Ως συνέπεια αυτών, η εικόνα του ψυχοπαθούς είναι αυτή ενός ψυχρού, άκαρδου, απάνθρωπου όντος. Αλλά δείχνουν όλοι οι ψυχοπαθείς πλήρη έλλειψη φυσιολογικών συναισθηματικών ικανοτήτων και ενσυναίσθησης;

Όπως όλοι οι άνθρωποι, πολλοί ψυχοπαθείς αγαπούν τους γονείς, τους συζύγους, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα με τον δικό τους τρόπο, αλλά έχουν δυσκολία να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν τον υπόλοιπο κόσμο.

Πως γίνεται κάποιος ψυχοπαθής

Οι ψυχοπαθείς μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματικό πόνο για διάφορους λόγους. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν μια βαθιά επιθυμία να τους αγαπήσουν και να τους φροντίσουν. Αυτή η επιθυμία παραμένει συχνά ανεκπλήρωτη, καθώς δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο να πλησιάσει κάποιον με τόσο απωθητικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Οι ζωές των περισσότερων ψυχοπαθών στερούνται ενός σταθερού κοινωνικού δικτύου ή θερμών, στενών δεσμών.

Το οικογενειακό ιστορικό ζωής ενός ψυχοπαθή συχνά χαρακτηρίζεται από μια χαοτική οικογένεια, έλλειψη γονικής μέριμνας και καθοδήγησης, ενδοοικογενειακή κακοποίηση και αντικοινωνική συμπεριφορά, κακές σχέσεις μεταξύ των γονέων και διαζύγιο. Αυτά τα άτομα μπορεί να αισθάνονται ότι είναι κρατούμενοι μιας ανεπαρκούς ζωής, πιστεύοντας ότι σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς ανθρώπους έχουν λιγότερες ευκαιρίες και ελάχιστη τύχη.

Διαβάστε για τα συναισθήματα του ψυχοπαθή ανθρώπου στο health4u.gr